Actualitate

Mesajul Primarului Orăștiei la începutului anului școlar

todayseptembrie 8, 2022 111 3

Background
share close

Primarul Municipiului Orăștie, Bălan Ovidiu Laurențiu, a transmis următorul mesaj la început de an școlar, la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”:

“În luna septembrie a fiecărui an, există o zi de mare importanță, zi în care se deschid porțile tuturor unităților de învățământ din municipiul nostru și din țară, când toți cei prezenți sunt încercați de emoții, de bucurie și de nerăbdare, în special elevii din clasa a V-a, și cei din clasa a IX-a, în liceul dumneavoastră.
După o vacanţă frumoasă şi plăcută, ne aflăm astăzi la începutul unui nou an şcolar, cu o semnificaţie deosebită pentru cei care îi trec pragul cuprinşi de dorinţa cunoaşterii şi a acumulării de cât mai multe cunoştinţe folositoare pentru viaţa de zi cu zi.
Părinților, care astăzi, își însoţesc plini de emoție și speranță copiii la școală, le doresc să-i vadă crescând și maturizându-se frumos, pregătindu-și aripile pentru zborul înalt al vieții, realizându-şi visele, căci”educația este cea mai puternică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea.” (Nelson Mandela).
Dragi elevi, pe dascălii voştri, să îi ascultaţi ca pe proprii voștri părinţi, , ataşaţi-vă sufleteşte de ei, astfel încât, în şcoală, să constituiţi o a doua familie. Menirea unui profesor nu este să creeze elevi asemenea imaginii lui, ci să ajute elevii să își creeze propria lor imagine, propriul lor caracter, să descopere aptitudini și talente, să-și formeze competențe și să deschidă cât mai multe drumuri pentru acești elevi!
Astăzi, prin cuvinte, am ajuns la dumneavoastră. Ele poartă toată prețuirea și respectul meu. Prin cuvinte vă transmitem speranță, respect și vă asigurăm că nu vom fi lipsiți de faptele cuvintelor noastre. Mulțumim tuturor celor care prin efortul lor au pregătit și au făcut cât mai plăcut locul în care veniți, plini de speranțe în fiecare septembrie. Să aveți un an cu liniște, cu bucurie și cu succes.
Cu această ocazie vreau să-l felicit pe elevul nostru, al Orăștiei, Alexandru Todoran, care a dus numele Orăștiei peste hotare, cu premiile și medaliile obținute, dar și pentru munca și eforturile depuse pentru câștigarea acestora. Sincere felicitări și d-lui profesor Popa Daniel pentru îndrumarea exemplară a acestui tânăr talentat și părinților pentru toată susținerea oferită acestui tânăr.
Acum, la început de an, stimați dascăli, doresc să vă transmit din toată inima, mult succes, încredere și voință! Să aveți un an bun și plin de împliniri!
Iar, voi, dragi elevi, să vă bucurați că familia și profesorii vă înconjoară cu atenție și dragoste, mereu pregătiți să vă sprijine și să vă ofere suportul lor la nevoie.

Să aveți un an bun, să fiți încrezători și muncitori, plini de voință și speranță în anul școlar 2022-2023!
Vă mulțumesc!”

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Creșă nouă la Orăștie

  Contracte de finanțare semnate pentru trei creșe din județ Orăștie, Deva și Petroșani sunt cele trei localități din județul Hunedoara pentru care s-a acordat deja finanțare în vederea construirii de creșe moderne, prietenoase cu mediu. Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va construi în total 124 de creșe noi, care vor asigura 7.450 de locuri suplimentare în creșele de stat pentru cei mici. Au fost semnate […]

todayseptembrie 8, 2022 60

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%