Politică

Militarii și polițiștii vor putea să urmeze cursuri de masterat cu scoatere de la locul de muncă

todaynoiembrie 11, 2023 13

Background
share close

COMUNICAT

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare a fost promulgată de Președintele României prin Decretul nr. 1359/06/11/2023 și a devenit Legea nr. 322/06/11/2023.

Militarii și polițiștii vor putea astfel să urmeze cursuri de masterat cu scoatere de la locul de muncă.

Prin această propunere legislativă am dorit să modificăm și să completăm în mod adecvat  Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Că principiu, se impunea stabilirea unui mod unitar de reglementare a modalității de gestionare a raporturilor cu instituția a principalelor categorii de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv polițiști și cadre militare, în ceea ce privește participarea la programele de studii universitare sau de master profesional.

 

Promovată împreună cu colegii mei parlamentari PSD de Hunedoara, inițiativa a avut la bază necesitatea respectării principiul constituțional al egalității în fața legii, în vederea eliminării eventualelor diferențe de tratament ce ar putea să apară în gestionarea raporturilor celor două categorii de personal.

Prin modificările ce au fost  adoptate, s-a dorit că maiștrii militari și subofițerii care au promovat concursul de admitere la programul de master profesional să frecventeze cursurile cu scoaterea de la locul de muncă.

Totodată s-a dorit stabilirea modalității de acordare a gradului militar și de numire în funcție la absolvirea programului de master profesional, precum și instituirea interdicției modificării raporturilor de serviciu, după acordarea gradului militar de ofițer, timp de cel puțîn 5 ani de la numirea în funcție la unitatea în care este repartizat după absolvire.

Toate aceste modificări reprezintă ajustări necesare pentru buna funcționare a structurilor militare, într-un climat de etică profesională absolut necesar pentru atingerea unei eficiențe optime în raport cu obiectivele instituționale stabilite pentru fiecare în parte.

 

 

Sursă: Deputat PSD Viorel Salan

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

„Voia- satul copilăriei noastre”-monografie etnofolclorică dedicată localității de la poalele Apusenilor

Fiii satului s-au reunit azi, 11 noiembrie, acasă, la lansarea cărții „Voia- satul copilăriei noastre, monografie etnografică semnată de Conf. dr. ing. Gheorghe Belea și in memoriam, Emil Jude. Evenimentul a fost găzduit în recent renovatul Cămin  Cultural din satul Voia, cu organizarea asigurată de primăria și consiliul local al comunei Balșa în a cărui administrare se află satul. Primarul Traian Jude nu se dezminte nici de această dată și […]

todaynoiembrie 11, 2023 398

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%