Actualitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităților

todayoctombrie 10, 2022 24

Background
share close

Săptămâna aceasta, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va lansa pe 14 octombrie, al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităților prin investiții în infrastructura locală. Ele vor fi finanțate din Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Cseke Attila precizează într-un comunicat că „Investițiile finanțate vor susține atât reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, cât și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean”.

Modificările și completările Ghidurilor solicitantului se vor publica vineri, în Monitorul Oficial al României și vor fi postate pe pagina de internet a ministerului.

„Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 859.690.000 de euro pentru locuințe eficiente energetic pentru tineri şi specialiști din sănătate și învățământ, pentru proiecte care vizează mobilitatea urbană verde prin înnoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru achiziționarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și pentru piste de biciclete în localități”, se arată în comunicat.

Pentru achiziția de vehicule nepoluante, bugetul disponibil este de 238.140.000 de euro.

Pentru investiții în sisteme inteligente de management local alocarea financiară este de 74.720.000 de euro, pentru puncte de reîncărcare vehicule electrice fondurile disponibile sunt în valoare de 27.900.000 de euro, iar 31.450.000 de euro sunt destinate pistelor pentru biciclete la nivel local.

Pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ, autoritățile publice locale au la dispoziție un buget total de 117.480.000 de euro. Pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice  și anume îmbunătățirea furnizării de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale bugetul disponibil este de 370.000.000 de euro.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, cu  utilizator și parolă securizată aferente fiecărei UAT, respectiv autoritate centrală. Se vor vedea doar investițiile la care fiecare UAT este eligibil.

În cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 4.012 cereri în valoare totală de aproape 2 miliarde de euro.

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Advantages and Disadvantages of Internet Wedding brides

Whether most likely a young, aspiring woman or maybe a mature woman looking for a serious relationship, you can benefit from an online bride. There are a number of benefits that you can have fun with from subscribing an online matrimony service, coming from lowering costs to increasing your social single woman sites circle. However , you should also concentrate on its drawbacks. For instance , you might find hard to determine in the event the online new bride you're […]

todayoctombrie 10, 2022 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%