Actualitate

Mircia Muntean nu candidează la Primăria Deva!

todayseptembrie 17, 2022 1387

Background
share close

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, nu va candida la Primăria Deva la alegerile din 2024. Traian Berbeceanu a explicat de ce nu poate.

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, nu va candida la Primăria Deva la alegerile din 2024.  Chiar dacă fostul edil al Devei și-ar dori acest lucru, nu are dreptul legal să își depună candidatura până în aprilie 2025, a explicat Traian Berbeceanu.

Cu privire la acel fost primar, ştiu despre cine e vorba, am aflat şi eu despre declaraţiile pe care le-a făcut. Oamenii trebuie să înţeleagă foarte clar că este un fake news. Domnul fost primar, vă spun aşa, din memorie, a fost condamnat la o pedeapsă cu executare în aprilie 2017. Deci a primit 6 ani cu executare, ştiu foarte bine pentru că, prin natura meseriei pe care am desfăşurat-o, am fost coordonatorul activităţilor unuia dintre dosarele pentru care a primit această condamnare. Deci a primit 6 ani de închisoare cu executare, a primit şi o pedeapsă complementară de 2 ani de zile, asta se întâmpla în aprilie 2017, când a rămas definitivă condamnarea dumnealui. Deci 6 ani condamnare plus doi ani pedeapsă complementară sunt 8 ani de zile, calculaţi din aprilie 2017, dumnealui poate să candideze în aprilie 2025, conform legii. Pedeapsa complementară nu este prescriptibilă, nu poate fi nici măcar graţiată, deci trebuie s-o ducă la bun sfârşit.”, a declarat Traian Berbeceanu la emisiunea „Replica ta” de la televiziunea Info HD.

În anul 2017, Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale.
Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, a mai fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. Curtea Supremă a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar, astfel că Mircia Muntean a ajuns după gratii. A fost eliberat condiționat din închisoare în anul 2019.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Atenționare meteo și hidro pentru județul Hunedoara!

Județul Hunedoara este vizat de mai multe atenționări meteo și hidro, valabile până duminică seară. Astfel, până duminică la ora 12.00 este în vigoare o averizare COD PORTOCALIU de ploi abundente<span;>, care izolat pot atinge 60- 70 l/mp. De asemenea,  până duminică la ora 20:00 suntem sub COD GALBEN  de vreme rea, cu intensificari ale vantului de 55- 75 km/h, iar pe creste rafalele vor atinge 80- 100 km/h. Hidrologii […]

todayseptembrie 17, 2022 18

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%