Politică

Motreanu: dacă legea e respinsã de CCR, Ciolacu ar trebui să demisioneze

todayiunie 26, 2023 80 1 1

Background
share close

Europarlamentarul Dan Motreanu a ieșit public pentru a reaminti partenerilor de coaliție cum s-a ajuns la pensii speciale pentru parlamentari. Acesta a punctat și faptul că printre inițiatorii acestei legi, azi modificate prin anularea pensiilor speciale pentru parlamentari s-a numărat și Marcel Ciolacu, când în 2015, spune europarlamentarul, primul ministru semna instituirea acestor beneficii financiare.

 

”Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituţională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu. În toţi aceşti ani, PNL a susţinut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea şi, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR”, a scris Motreanu pe Facebook.

Dan Motreanu amintește că CCR a mai respins în trecut, două proiecte ale PNL privind anularea și, respectiv, impozitarea tuturor pensiilor speciale. Deasemenea acesta a mai spus că:

„Știm cu toții că la CCR există, oricum, o disponibilitate scăzută pentru a accepta eliminarea pensiilor speciale. Tocmai pentru a da dovadă de seriozitate, era nevoie de proiect nou. Acesta trebuia să se bazeze pe o analiză temeinică, făcută de juriști, a celorlate trei decizii de respingere ale CCR”, susține prim-vicepreședintele PNL.

 

 

 

Cosmina Prața

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Bilanț greu cu multe pagube materiale. În teritoriu pentru analiză a fost si ministrul mediului, Mircea Fechet

Pompierii Secției Brad din cadrul I.S.U. Hunedoara și-au îndeplinit misiunea executată în timpul situației de urgență determinată de ploile torențiale care au afectat, seara trecută, 3 sate din comuna Baia de Criș: Rișca, Baldovin și Rișculița. După aproape 20 de ore de intervenții, în cele 3 sate, pompierii au eliminat toate consecințele inundațiilor, iar echipajele s-au întors la bază și sunt pregătite pentru a face față, în continuare, diferitelor situații […]

todayiunie 26, 2023 23

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%