Actualitate

Munții Retezat: Turistă salvată de salvamontiștii hunedoreni, în weekend

todayseptembrie 25, 2023 71

Background
share close

Vremea bună îndeamnă la călătorii pe munte, însă echipamentul necorespunzător poate fi cauza unor accidente. Acesta a fost și cazul unei turiste care a suferit un traumatism grav la gleznă, în timp ce se afla în zona vârfului Retezat. Ea a fost transportată cu elicopterul din munte la Spitalul din Petroșani, a informat, duminică, Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara, care a precizat că femeia nu se echipase corespunzător pentru un traseu de acest fel, purtând espadrile din pânză.

Operaţiunea de salvare a victimei a avut loc sâmbătă după-amiază şi a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

 

„Acţiunea a avut loc pe traseul ‘triunghi roşu’, cam la 30 de minute sub vârful Retezat. Persoana a suferit un traumatism sever la unul dintre membrele inferioare, fără posibilitatea de deplasare. Echipată necorespunzător – încălţată cu opincuţe de pânză. A fost imobilizată şi transportată la Spitalul din Petroşani”, a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Furtunile de aseară au produs inundații în Petroșani și Petrila

Seara trecută până târziu în noapte mai multe echipaje ale pompierilor din Petroșani și Petrila au intervenit ca urmare a ploilor abundente care au cuprins zona montană a județului Hunedoara. Mai multe coduri portocalii  au fost emise pe parcursul sfârșitului zilei de duminică, inclusiv mesaje Ro-Alert. Despre intervențiile pompierilor, ne-a oferit amănunte Roxana Mateuț , purtător de cuvânt al ISU Hunedoara declarând următoarele: „Pe fondul codului portocaliu de averse torențiale […]

todayseptembrie 25, 2023 132

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%