Actualitate

Nădlac: Coloane cu autovehicule în vamă, la final de august

todayaugust 30, 2023 47

Background
share close

In fiecare vară, la vamă se formează coloane cu autovehicule și mulți conaționali de-ai noștri care se întorc în țările de adopție. Nici anul acesta, nu au scăpat de timpul de așteptare care uneori poate atinge și zeci de minute bune.

Vama Nădlac II este foarte aglomerată miercuri şi sunt formate coloane de autovehicule pe sensul de ieşire din România, deşi autorităţile folosesc punctul la o capacitate extinsă, respectiv sunt utilizate şi artere de intrare în ţară pentru cei care pleacă în străinătate, dar timpul de aşteptare pentru aceştia este de cel puţin 90 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că pe sensul de ieşire din ţară sunt foarte multe maşini în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi au venit în vacanţă la familii pleacă acum înapoi la locurile de muncă.

La Nădlac II, unde există zece artere de ieşire din ţară şi zece de intrare, 12 sunt folosite la ieşire – nouă pentru traficul uşor şi trei pentru traficul de marfă.

„Având în vedere traficul foarte intens din această perioadă, la Nădlac II folosim o capacitate extinsă, respectiv unele artere de intrare sunt folosite acum pentru ieşirea din ţară”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Cu toate acestea, timpul de aşteptare la traficul uşor şi turistic este de cel puţin 90 de minute la ieşirea din România şi s-au format coloane de maşini, autocare şi microbuze pe autostrada paneuropeană.

La Nădlac I, situaţia este mai bună, timpul de aşteptare fiind de 40 de minute. Aici sunt deschise două artere de ieşire pentru traficul uşor şi turistic.

Autorităţile le recomandă celor care părăsesc ţara să consulte aplicaţia „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, unde sunt precizaţi timpii de aşteptare de la fiecare punct de trecere şi astfel se pot găsi rute alternative pentru a se evita aglomeraţia din unele vămi.

 

 

 

Sursă: Agrepres

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râuri din 26 de bazine hidrografice, până joi -inclusiv pe raza județului Hunedoara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări hidro care instituie Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râuri din 26 de bazine hidrografice, până joi. Bazinele afectate sunt: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut, râurile din Dobrogea. Codul portocaliu de inundaţii […]

todayaugust 30, 2023 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%