Actualitate

Neregulile de la Centrul pentru vârstnici Deva au ajuns la Parchet

todayoctombrie 21, 2022 15

Background
share close

Condițiile în care erau ținuți bătrânii la „Centrul pentru vârstnici” Deva administrat de o asociație din localitate, o instituție neacredită, au dus la sesizarea procurorilor.

Totul a pornit ca urmare a verificării centrului respectiv de către reprezentanți ai următoarelor instituții și autorități publice: Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, A.J.P.I.S Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara și D.G.A.S.P.C Hunedoara

După neregulile constatate, Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, reprezentată de prefectul județului, Călin Petru Marian, a trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva o sesizare.

Suspiciunile referitoare la posibila săvârșire a unor fapte de natură penală au fost determinate de rezultatele controlului efectuat în data de 14.10.2022 de către autorități ale statului cu atribuții de control în diferite domenii, coordonate de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara. În actele anexate raportului de control au fost prezentate aspecte care, în opinia Instituției Prefectului, creează premisele unei stări infracționale și necesită investigații amănunțite ale organelor de cercetare penală. În imobilul situat în Deva, asociația oferă servicii pentru persoane vârstnice, fără a fi acreditată conform legislației în vigoare ca furnizor de servicii sociale și fără ca așa-zisul „Cămin pentru persoane vârstnice” să dețină licență de funcționare. De asemenea, au fost constatate și alte nereguli, cele mai importante fiind referitoare la starea igienico–sanitară a spațiului unde se aflau persoanele în vârstă, multe dintre ele cu dizabilități, dar și la nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale și nerespectarea normelor sanitar veterinare și de siguranța alimentelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

În sesizare, prefectul solicită Parchetului să cerceteze si să dispună începerea urmăririi penale, dacă din probele administrate în cauză se confirmă cele sesizate.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Bazin Semiolimpic de înot în Deva

La Deva se va construi un bazin semiolimpic de înot, o investiție de 6 milioane de euro care va respecta în totalitate prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke a anunțat că ministerul pe care îl conduce asigură finanţare pentru construcţia a trei noi facilităţi sportive, în trei municipii din Transilvania, una dintre acestea fiind municipiul Deva. În municipiul Deva, […]

todayoctombrie 21, 2022 62

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%