Actualitate

„Nu vorbim despre primari, culoare politică, ambiţii şi orgolii, vorbim despre dezvoltarea României”

todayseptembrie 22, 2021 574 1

Background
share close

Vetuţa Stănescu, reacţie pe tema programului „Anghel Saligny”

Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” a constituit mărul discordiei pentru criza politică de astăzi a României, fiind unul dintre motivele pentru care USR PLUS a decis ruperea coaliţiei de guvernare.

Deputatul hunedorean, Vetuţa Stănescu, pune punctul pe i în ce priveşte Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Aceasta este de părere că USR PLUS e deranjat de finanţarea acestui program pentru că pur şi simplu aceştia nu prea au primari în mediul rural. Vetuţa Stănescu mai subliniază faptul că acest program nu vorbeşte despre primari, culoare politică, despre ambiţii şi orgolii, ci acest program vorbeşte despre dezvoltarea României.

Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” propus de PNL este un program de investiţii pentru autorităţile publice locale prin care se vor asfalta drumuri, se vor dezvolta reţelele de gaze şi nu în ultimul rând se va reabilita, sau se va introduce, reţeaua de apă şi canalizare. Acest program este asumat de Partidul Naţional Liberal şi va avea un buget de peste 50 de miliarde de lei. Acesta a fost publicat deja luna aceasta în Monitorul Oficial, drept pentru care iată că acest program a devenit o certitudine. Faptul că USR PLUS are foarte puţini primari, sau aproape deloc în mediul rural, a făcut ca ei să se opună acestui program, care este un obiectiv de dezvoltare a României asumat în integralitate de către PNL. Dar, să nu uităm, acest program nu vorbeşte despre primari, culoare politică, despre ambiţii şi orgolii, acest program vorbeşte despre dezvoltarea României. Dezvoltarea României este elementul pe care PNL l-a propus, în parteneriat cu locuitorii şi cetăţenii României. a declarat Vetuţa Stănescu pentru ştirile Radio Color.

Întrebată ce impact ar putea avea acest program asupra judeţului Hunedoara, Vetuţa Stănescu nu a ezitat să prezinte un adevăr crud, că există hunedoreni care încă trăiesc în secolul XXI fără apă şi canal.

În judeţul Hunedoara există Unităţi Administrativ Teritoriale care nu au apă şi canal, drept pentru care nu pot mare parte dintre acestea să-şi asfalteze drumurile. Sigur că orice judeţ îşi doreşte să aibă infrastructura necesară pentru a se dezvolta. Judeţul Hunedoara astăzi are cu adevărat nevoie de apă şi canalizare în toate UAT-urile şi are nevoie de drumuri, pentru că trebuie să recunoaştem, judeţul Hunedoara are cea mai amplă reţea de drumuri din România şi este nevoie ca acestea să fie reabilitate. Fie că vorbim de drumuri comunale, sau de drumuri judeţene, vor trebui reabilitate şi asfaltate, pentru că doar acest deziderat este viitorul judeţului şi doar prin acest lucru se poate dezvolta turismul în judeţul Hunedoara, care mai apoi va aduce şi o dezvoltare economică acestuia.

Activitate susţinută în Camera Deputaţilor

În 21 septembrie s-au împlinit 9 luni de la validarea în parlamentul României a deputatului hunedorean Vetuţa Stănescu. Aceasta se evidenţiază deja cu o activitate intensă în Camera Deputaţilor, într-un timp relativ scurt.

Conform site-ului Camerei Deputaţilor Vetuţa Stănescu este membru al Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, a Comisiei de Validare, precum şi în Grupul Parlamentar de Prietenie pentru 3 State.

În aceste 9 luni Vetuţa Stănescu a avut 3 luări de cuvânt, 20 de declaraţii politice depuse în scris, 30 de propuneri legislative iniţiate, dintre care una a fost promulgată ca lege şi 25 de întrebări şi interpelări.

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

„Nu există un conflict…” Fabius Kiszely răspunde acuzațiilor Sindicatului Speranța

Mișcări sindicale la Goscom Sindicatul Speranța din Orăștie a solicitat Prefecturii convocarea Comisiei de Dialog Social pe tema neregulilor sesizate de sindicaliști în ceea ce privește respectarea Contractului Colectiv de Muncă de la SC Activitatea Goscom SA. Comisia de Dialog Social s-a desfășurat în 9 septembrie 2021, însă aceasta nu a fost lămuritoare în accepțiunea liderului Sindicatului Speranța, Nicolae Constantin Stoica, exprimând această opinie în cadrul buletinului de știri Radio […]

todayseptembrie 18, 2021 886

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%