Actualitate

O explozie cauzată de acumulări de gaze a distrus o locuință în Hunedoara

todaydecembrie 22, 2022 24

Background
share close

O explozie s-a produs în această noapte, într-un bloc din municipiul Hunedoara, pe fondul acumulărilor de gaze. O persoană a a fost rănită  , în urma exploziei, iar locuința a fost distrusă, geamurile au fost sparte, iar ușile îndoite.

Într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență se spune că:

În această noapte, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată o explozie într-un imobil de pe strada Oțelarilor, din municipiul Hunedoara.

Ajunși de urgență la fața locului, pompierii detașamentului Hunedoara au constatat că într-o garsonieră, în urma acumulării de gaz provenit de la o butelie care prezenta improvizații la sistemul de racordare, a avut loc o explozie.

În urma exploziei, o persoană a fost rănită, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Hunedoara, conștientă, de către un echipaj al SAJ și s-au înregistrat de asemenea, pagube materiale (uși îndoite, geamuri sparte ).”

 

Urmările unor astfel de evenimente ar putea fi mult mai grave, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă și anume să ținem întotdeauna seama de următoarele sfaturi:

  • Nu aşezaţi și nu păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;
  • Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
  • Nu folosiţi flacără pentru verificarea etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;
  • Nu încălziţi cu flacără buteliile şi nu le folosiţi culcate, răsturnate sau înclinate;
  • Nu transvazaţi gazul din butelie în orice alte recipiente şi nu folosiţi butelii improvizate;

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu la Geoagiu cauzat de un coș de fum necurățat corespunzător

În această dimineață, pompierii Gărzii de intervenție Geoagiu au intervenit pentru stingerea unui incendiu în localitatea Geoagiu. Incendiul a cuprins acoperișul unei case, în suprafață de 100 m², inclusiv o șură. Datorită violenței incendiului pentru a evita propagarea lui, forțele au fost suplimentate cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul detașamentului de pompieri Orăștie. Din fericire nu au existat victime umane , doar pagube materiale. Într-un […]

todaydecembrie 22, 2022 18

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%