Actualitate

O nouă grădiniță la Deva

todayaugust 28, 2022 183

Background
share close

Grădinița ,,Gurie Georgiu”, inaugurată la Deva

Grădinița ,,Gurie Georgiu” din Deva a fost astăzi sfințită, iar din toamnă își deschide porțile. Slujba de sfințire a fost oficiată de către ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și PS Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Unitatea de învățământ preșcolar „Episcop Gurie Georgiu” dispune de 80 de locrui și se dorește a fi un lăcaș educațional de excelență, cu program prelungit și cu multe activități extra-curriculare care să contribuie la o dezvoltare armonioasă și complexă a copiilor care îi vor trece pragul.
Este un obiectiv de investiție al Episcopiei, început de PS Gurie, Primul Episcop al Devei și Hunedoarei.

„Acest proiect a fost unul de suflet pentru vrednicul de pomenire, PS Gurie și astfel, în semn de omagiu, astăzi îi poartă numele. Este o bucurie pentru mine să văd că Biserica realizează astfel de investiții și din discuțiile purtate cu PS Nestor, proiectele educaționale sunt în continuare o prioritate pentru Episcopie. În calitatea mea de Deputat, o să sprijin de fiecare dată proiectele benefice pentru cetățeni și mă voi implica în ducerea la îndeplinire a acestora”, a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

De asemenea, prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, a apreciat acest proiect important pentru mediul educațional din Deva.
„Este o mare bucurie pentru mine să particip la acest eveniment, deoarece educația copiilor noștri reprezintă piatra de temelie a unei societăți sănătoase. Gradinița „Episcop Gurie Georgiu” va fi un centru de excelență, modern, cu o capacitate de 80 de locuri.  Continuarea acestui valoros proiect pentru comunitatea deveană de către Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul simbolizează strânsa și deosebită legătură dintre cei doi ierarhi”, a precizat Călin Petru Marian.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Urs capturat în municipiul Petroșani, eliberat în pădure de jandarmii hunedoreni

În urma unei solicitări primite, jandarmii s-au deplasat ieri seară, în municipiul Petroșani, zona Universității unde un urs se afla prins într-o cușcă montată în acest sens de către autoritățile competente. Ursul a fost tranchilizat și transportat de către jandarmii montani și celelalte structuri competente, în zona Polatiște unde a fost relocat, pentru siguranța tuturor. De asemenea, la fața locului au prezente toate instituțiile cu atribuții conform OUG nr.81/2021, pentru […]

todayaugust 28, 2022 31 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%