Actualitate

O școală din municipiul Petroșani, în programul Senat Junior

todaydecembrie 1, 2022 48

Background
share close

O școală din municipiul Petroșani este inclusă în Programul Senat Junior, menit să-i apropie pe copii de senatori și să-i familiarizeze cu activitatea acestora.

Artizanul acestei acțiuni din Valea Jiului este senatorul PNL de Hunedoara Lucica Dina Muntean, care spune că întâlnirea a demonstrat odată în plus că Valea Jiului are școli și copii de valoare, cu cadre didactice bine pregătite, atente la ceea ce copiii au de spus și cu dorința de a le deschide cât mai multe și variate căi de comunicare cu cei din jur.

Discuțiile purtate cu acești copii minunați de la clasa a III-a au fost libere și relaxate, ceea ce a creat acea stare de bine atât de necesară oricărui context de învățare. Ei au avut idei cu privire la legi pe care le-ar putea îmbunătăți, dar și la legi noi și le-au exprimat cu mult curaj, fiind încredințați că, împreună, vom găsi soluțiile necesare. După ce le-am povestit despre ceea ce se va întâmpla pe platforma senatjunior.ro și le-am prezentat senatorii din Grupul de prietenie, i-am îndemnat să se gândească la întrebări pe care, într-o viitoare întâlnire online, să le adreseze senatorilor”, a declarat parlamentarul liberal care transpune proiectul  în Valea Jiului.

Și, pentru a vedea cum se întâmplă lucrurile în Senat, senatorul PNL Lucica Dina Muntean i-a invitat pe copii să viziteze Parlamentul României.

Despre vizita lor la București am discutat deja cu primarul Municipiului Petroșani, domnul Tiberiu Iacob Ridzi care va sprijini acest demers și care este interesat și de participarea altor școli în acest proiect. Mulțumim, domnule primar! Ceea ce am constatat, de data aceasta ca om al școlii, a fost faptul că la 9-10 ani, copiii știu multe despre drepturile și îndatoririle pe care le au și sunt dornici să se implice cât mai mult în activități care să le pună în valoare ideile, libertatea de exprimare și dreptul de a fi auziți.

Ieri, în urma acestei întâlniri, s-au născut deja idei pentru două inițiative legislative! Mă voi strădui să le transform în legi împreună cu colegii mei, senatorii și bineînțeles cu sprijinul copiilor de acasă! Iată deci cum, atunci când vocile copiilor sunt ascultate, se pot realiza lucruri extraordinare, în stare să ne inspire pe toți”, a mai spus Lucica Dina Muntean, senator PNL de Valea Jiului.

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Destin frânt la 19 ani, într-un cumplit accident rutier

Grav accident de circulație a avut loc în  această seară, între Orăștie și Căstau. Un tânăr de 19 ani din localitatea Beriu, s-a angajat într-o manevră de depășire și a pierdut controlul autoturismului, moment în care a acroșat un stâlp. În urma impactului, conducătorul auto, a fost proiectat în afara autoturismului, pe partea carosabilă, rezultând decesul acestuia. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care […]

todaynoiembrie 30, 2022 7180 21 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%