Actualitate

Octav Cismașiu punctează un important obiectiv pentru revigorarea cercetării în agricultură

todaymartie 1, 2023 41

Background
share close

Preluarea în administrare a patrimoniului instituției de către Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza” Geoagiu salvează de la distrugerea definitivă a Stațiunii de cercetare și producție pomicolă. Inițiativa legislativă susținută de PNL Hunedoara, prin deputatul Vetuța Stănescu vine în sprijinul Stațiunii de Cercetare care din lipsă de interes manifestată în perioada post- decembristă a dus la degradarea instituției.

Trecerea în administrarea Liceului Tehnologic din Geoagiu este posibilitatea de a revigora acest domeniu al cercetării în agricultură. Despre acest moment, directorul Liceului Tehnologic, Octav Cismașiu a declarat:

foto: Octav Cismașiu

 

Am primit o veste extrem de îmbucurătoare pentru Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” din Geoagiu: a fost votat în Camera Deputaților noul proiect de lege și astfel Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” va prelua Stațiunea de Cercetări Pomicole din Geoagiu.

La momentul actual Stațiunea de Cercetări Pomicole mai are aproximativ 6,48 ha teren și clădiri care o dată cu trecerea acestei legi prin Camera Deputaților va trece în administrarea Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” tocmai pentru a încerca să păstrăm ceea ce a mai rămas din această Stațiune de Cercetări Pomicole din Geoagiu și mai mult decât atâta să încercăm să păstrăm fondul genetic pe care Stațiunea de Cercetări  l-a dezvoltat de-a lungul anilor. 

Pentru noi este un este o mare realizare și le mulțumesc tuturor celor care au inițiat și sprijinit acest demers. Iată că într-un final, un vis a devenit realitate,” a declarat Octav Cismașiu.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă din Geoagiu trece în administrarea Liceului Tehnologic ”Alexandru Borza” din Geoagiu

Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă din Geoagiu trece în administrarea Liceului Tehnologic ”Alexandru Borza” din Geoagiu. Acest lucru este posibil după ce inițiativa legislativă susținută de către deputatul PNL, Vetuța Stănescu a fost votată astăzi în plenul Camerei Deputaților. Prin această inițiativă legislativă este evitată distrugerea definitivă a patrimoniului și este facilitată dezvoltarea activității științifice și de cercetare de la SCPP Geoagiu. Pentru realizarea acestui demers Deputatul Vetuța a […]

todayfebruarie 28, 2023 80

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%