Actualitate

Olimpiada de Chimie, etapa naţională se va desfășura la Deva

todayaprilie 2, 2023 550

Background
share close

În perioada 2- 7 aprilie 2023, municipiul Deva, este gazda celei de-a LVI-a ediții a Olimpiadei naționale de Chimie.

În această seară, Teatrul de Artă din Deva a devenit neîncăpător; elevi pasionați de chimie și profesorii lor coordonatori s-au reunit la debutul olimpiadei de chimie, etapa națională. În acest an, Deva este organizatoarea ediției cu numărul 56.

Spectacolul organizat la Teatrul de Artă din Deva a debutat cu un concert de muzică clasică a cvartetului „Cuore” al Liceului de Artă „Sigismund Toduță ” din Deva și un moment sportiv al gimnastelor Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva.

 

 

Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în parteneriat cu Ministerul Educației – Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, precum și cu Universitatea de Vest din Timșoara, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea din Petroșani, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriei Municipiului Deva, Primăriei Municipiului Hunedoara, Episcopiei Devei și Hunedoarei și a societăților S.C. Fares S. A, S.C. Apa Prod S. A. Deva, S.C. Savrom Mulaj România-Deva, S.C. ZEN Prod Com S. A.

În acest an școlar, pentru etapa națională a olimpiadei s-au calificat 188 de elevi de excepție din învățământul liceal, din 31 de județe ale țării și din municipiul București, care au venit la Deva însoțiți de 31 de cadre didactice. La olimpiadă mai participă cadre didactice de renume din învățământul preuniversitar – membri ai Comisiei Centrale a Olimpiadei, reprezentanți ai Ministerului Educației și profesori universitari.

Programul Olimpiadei Naționale de Chimie 

Concursul este structurat în două probe: teoretică și practică ce se vor desfășura luni, 3 aprilie, respectiv marți, 4 aprilie, între orele 9:00 – 12:00, la Colegiul Național „Decebal” Deva.

Miercuri, 5 aprilie, elevii participanți, împreună cu profesorii însoțitori, vor putea descoperi una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România și se vor putea integra în atmosfera medievală a Castelului Corvinilor din Hunedoara, în cadrul unei excursii propuse de organizatori.

Joi, 6 aprilie, are loc selecționarea lotului național lărgit de chimie, în vederea pregătirii și selecției echipelor care vor participa la etapa internațională a olimpiadei. Selecția se face printr-o probă teoretică cu durata de 5 ore pentru susținerea căreia elevii se pot înscrie direct, indiferent de rezultatele obținute la etapa națională și de nivel de clasă, condiția obligatorie și necesară fiind aceea de a fi participat la cele două probe ale etapei naționale a olimpiadei.

 

Vineri, 7 aprilie, cei mai merituoși dintre participanți vor fi distinși cu premii și mențiuni oferite de Ministerul Educației, precum și cu premii speciale din partea organizatorilor, în cadrul festivității de premiere a concursului, care se va desfășura la Teatrul de Artă Deva, începând cu ora 10.00.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Școala cu cele mai mari note la Simulare

Doi de 10 la Matematică și un 10 la Limba română au fost obținuți de elevii din clasa a VIII-a de la Vlaicu. Clasa a VIII-a de la Liceul Aurel Vlaicu are 30 de elevi care sunt în pragul Evaluării Naționale și a admiterii la liceu. Elevii din Liceul Teoretic  “Aurel Vlaicu” au obținut 16 note peste 9 la Limba română, 9 note peste 9 la Matematică și 11 medii […]

todayaprilie 1, 2023 871 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%