Actualitate

Operațiune de salvare cu succes a pompierilor din Brad

todaynoiembrie 30, 2022 165

Background
share close

Astăzi, pompierii brădeni au fost solicitați pentru o intervenție mai neobișnuită. În satul Reț din comuna Blăjeni, un sătean a cerut ajutorul pompierilor pentru a fi salvată văcuța sa care se rătăcise.

Sosiți la fața locului, cei nouă pompieri au trudit câteva ore bune pentru reușita acțiunii lor de salvare. Văcuța a alunecat într-o râpă adâncă de 30 m. Pentru că situația s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a informat într-un comunicat că:

Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei.”

La finalul misiunii pompierilor, stăpânul văcuței le-a fost recunoscător acestora și le-a promis că văcuța va fi mult mai atent supravegheată de azi înainte.

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Caravana de film PELIKINO, la Deva!

  Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, în colaborare cu Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, vă invită marți, 6 decembrie 2022, la două proiecții speciale de film în cadrul caravanei PELIKINO, un eveniment inedit dedicat memoriei actorului Șerban Ionescu.   Caravana de film PELIKINO va ajunge la Deva pe 6 decembrie 2022, iar în cadrul ei vor fi proiectate două lungmetraje: „Păcală se întoarce” (regia Geo […]

todaynoiembrie 29, 2022 46

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%