Actualitate

Orăştia a intrat în scenariul GALBEN. Surpriză în satele din jur

todayseptembrie 27, 2021 2648 2 5

Background
share close

11 localităţi din judeţ în scenariul roşu

Municipiile Hunedoara şi Deva, alături de alte 9 comune sunt în scenariul roşu privind incidenţa cazurilor de COVID. La Hunedoara incidenţa este de 4,25 cazuri la mia de locuitori (299 de îmbolnăviri), iar la Deva este de 3, 55 (242 de îmbolnăviri).

Cele 9 comune în scenariul roşu sunt Pestişu Mic (6,87), Zam (6,12), Râu de Mori (4,45), Topliţa (4,14), Teliucu Inferior (4,01), Bulzeştii de Sus (3,72), Ghelari (3,48), Veţel (3,35) şi Ribiţa (3,14).

Orăştia în scenariul galben

Orăştia a intrat de astăzi în scenariul galben, rata de incidenţă fiind mai mare de 1,50 de îmbolnăviri la mia de locuitori, respectiv 1,53. Deocamdată nu vor exista restricţii suplimentare până la pragul de 2 la mie.

33 de orăştieni au fost infectaţi cu SARS COV 2 în ultimele 14 zile. Alte 15 localităţi sunt deasemenea în scenariul galben, având o rată de incidenţă între 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori: Bretea Română, Brănişca, Buceş, Şoimuş, Densuş, Bucureşci, Dobra, Vulcan, Vălişoara, Sălaşu de Sus, Sarmizegetusa, Petroşani, Toteşti, Uricani, Boşorod

Vedere din satul Romos – Foto: Călin Jorza

Comunele din zonă ferite de boală

În mod surprinzător comunele din zona Orăştiei nu par deocamdată afectate de valul 4 al pandemiei de COVID. Niciun caz la Orăştioara de Sus, Beriu, Mărtineşti şi Balşa, doar două cazuri la Romos şi 3 cazuri la Turdaş.

La nivelul judeţului Hunedoara incidenţa cazurilor este de 2,18.

 

Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

„Nu vorbim despre primari, culoare politică, ambiţii şi orgolii, vorbim despre dezvoltarea României”

Vetuţa Stănescu, reacţie pe tema programului "Anghel Saligny" Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" a constituit mărul discordiei pentru criza politică de astăzi a României, fiind unul dintre motivele pentru care USR PLUS a decis ruperea coaliţiei de guvernare. Deputatul hunedorean, Vetuţa Stănescu, pune punctul pe i în ce priveşte Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Aceasta este de părere că USR PLUS e deranjat de finanţarea acestui program pentru […]

todayseptembrie 22, 2021 568 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%