Actualitate

Orăștia ar putea ieși mai repede din carantină

todaymartie 30, 2021 2047 4 5

Background
share close

Măsura ridicării carantinei zonale înaintea celor 14 zile, o posibilitate

Municipiul Orăştie este în carantină de duminică, 28 martie 2021, ora 08:00. Luni, 29 martie, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, parcurgând ultima etapă procedurală în acest sens. Cu toate că măsura a fost instituită pentru un termen de 14 zile, se pare că municipiul Orăștie ar putea ieși mai repede din carantină.

Prezent în emisiunea Cafeaua de la ora 11 de marți 30 martieprefectul județului Hunedoara Călin Petru Marian a adus lămuriri cu privire la decizia de carantinare a municipiului Orăștie. Acesta a declarat faptul că nu exclude o eventuală propunere a ridicării carantinei la nivelul municipiului, în contextul în care punctajul DSP și incidența cazurilor de coronavirus vor intra pe o pantă descendentă. Călin Petru Marian a făcut apel la locuitorii Orăștiei, subliniind faptul că aceștia trebuie să fie responsabili și să respecte măsurile impuse, pentru a reveni la normal.

Ascultați mai jos un fragment din emisiunea Cafeaua de la ora 11:

  • cover play_arrow

    Orăștia ar putea ieși mai repede din carantină radio color

Municipiul Orăștie, cele mai multe fluxuri de vaccinare din județ

Prefectul județului Hunedoara a mai subliniat câteva aspecte importante în cadrul emisiunii. Acesta a tras un semnal de alarmă referitor la faptul că secțiile ATI din județ sunt pline, situația la nivelul Orăștiei arătând la fel de problematică.

Totuși, orăștienii au și motive de a vedea într-un mod pozitiv situația:

Orăștia are cele mai multe fluxuri de vaccinare din județ. Spitalul Municipal din localitate are o linie de gardă suplimentară pentru ATI, doi medici fiind transferați de la Timișoara pentru a suplimenta locurile.

Prefectul a mai adus în vedere și faptul că în județul Hunedoara au fost administrate peste 55.000 de doze din cele 3 vaccinuri.

Pe perioada carantinei, părăsirea locuinței este permisă, la Orăștie, doar pe baza declarației pe proprie răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței de la angajator, indiferent de intervalul orar.

Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Decizia privind carantinarea Orăştiei a fost publicată în Monitorul Oficial

Orăştia este în carantină Municipiul Orăştie este în carantină de duminică, 28 martie 2021, ora 08:00. Măsura a fost instituită pentru un termen de 14 zile. Astăzi decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, parcurgând ultima etapă procedurală în acest sens. Monitorul Oficial nr. 0315 din 2021 Actul nr. 6776 din 27 Martie 2021 Emitent: Departamentul pentru Situații de Urgență Ordin privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Orăștie, județul Hunedoara. Motivele pentru care se poate […]

todaymartie 29, 2021 820 3 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%