Actualitate

Orăștia prinde viață. Centrul istoric este mult controversat, dar și apreciat în aceeași măsură

todayaugust 3, 2023 899 4

Background
share close

Orăștia prinde viață. Fără îndoială, cine ajunge în centrul istoric, înțelege că acolo ceva se întâmplă. În ultimii ani, proiectele Primăriei care au schimbat fața centrului istoric, au creat tot felul de tensiuni în sânul comunității. Între cele două tabere, săgețile se aruncau precum în vremurile medievale, dar cu toate acestea centrul a continuat să prindă viață.

În jurul Catedralei Sfinților Arhangheli „Mihail și Gavril” și-au făcut apariția locuri de parcare, zonă pietonală, spații verzi amenajate și flori, dar nu au dispărut clădirile care spun istoria locului. A păstra clădirile este un act de curaj, nu doar o privire constant păstrată asupra istoriei. Nu-și au locul zgârie-norii, dacă asta ar însemna să smulgem istoria cu tot cu rădăcină.

Nu trebuie să fii orăștian pentru a întrezări importanța orașului Paliei. Atunci când ajungi în Orăștie unul din primele lucruri care iți evidențiază un localnic este exact acest element: Ora(se)știe! Nu ai cum să nu te lași cuprins de acest mesaj: aici se dă ora exactă! Nu doar de azi, ci de 799 de ani când Orăștie a fost menționat în documente pentru prima dată în 1224.

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Vine gazul în 17 localități hunedorene

Un număr de 17 localități hunedorene au fost alese pentru a primi bani de la bugetul de stat pentru înființarea și extinderea rețelelor de gaze naturale. Aceste localități au fost anunțate astăzi, cu ocazia vizitei în județul Hunedoara a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, iar unitățile administrative alese sunt: Aninoasa, Brănișca, Călan, Geoagiu, Hărău, Hațeg, Lupeni, Petrila, Petroșani, Rapoltu Mare, Romos, Șoimuș, Teliucu Inferior, Totești, Uricani, […]

todayaugust 2, 2023 269 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%