Actualitate

Un orăștian devine directorul Spitalului Județean din Timișoara

todayfebruarie 1, 2023 1195 1

Background
share close

Din 6 februarie, prof. univ. dr. Dorel  Săndesc  preia funcția de manager al Spitalului  Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu, până acum fiind şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Ordinul numirii  a fost deja semnat de către ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.  Dr. Dorel Săndesc a fost desemnat de către un juriu internaţional “Medicul anului 2022”.

A absolvit  şcoala primară şi gimnazială în  locurile natale, în Orăştioara de Sus. A continuat  studiile la  Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăştie  și apoi la  Universitatea de Medicină şi Farmacie „luliu Haţieganu”  din Cluj-Napoca.

În 1994 devine  medic specialist Anestezie și terapie intensivă la Spitalul Judeţean Timişoara. După 8 ani  este numit în fruntea  Clinicii Anestezie și terapie intensivă din Timişoara, iar din 2007, începe să formeze noi medici ca profesor universitar, fiind considerat unul dintre cei mai buni specialişti ATI din Europa.
Nu şi-a uitat niciodată originile şi revine foarte des pe meleagurile sale de suflet.

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un copilaș de trei ani a murit după ce s-a înecat într-o piscină la Straja

Un  copil de 3 ani a fost găsit în această seară, inconștient într-o piscină interioară a unei pensiuni din stațiunea Straja. În sprijinul lui au intervenit mai întâi salvamontiștii, apoi echipajele ambulanței. În pofida tuturor manevrelor de resuscitare și a eforturilor depuse de către medici, acesta pierdut lupta cu viața. „Ambulanța Lupeni a fost solicitată în zona Straja, în sprijinul colegilor de la Salvamont care aplicau manevre de resuscitare unui […]

todayianuarie 31, 2023 376

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%