Actualitate

Orăștie: din 12 ianuarie se pot achita taxele și impozitele de către persoanele fizice

todayianuarie 4, 2023 81

Background
share close

Cei care optează pentru plata integrală a taxelor și impozitelor primesc o bonificație de 10%

 

Primăria municipiului Orăștie anunță că taxele și impozitele locale inclusiv taxa de salubrizare, se pot plăti începând de joi, 12 ianuarie 2023.

Impozitele pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport au rămas la nivelul anilor precedenți, aplicându-se doar inflația de 5,1 %, conform Codului Fiscal.

Impozitul datorat pentru proprietățile deținute pe raza municipiului Orăștie se achită în 2 tranșe egale, până la 31 martie și 30 septembrie.

Persoanele fizice care achită impozitul pentru clădiri, teren și mijloace de transport pentru întregul an până la data de 31 martie 2023 beneficiază de o bonificație la plată de 10%.

Persoanele fizice și juridice care nu vor achita impozitul aferent scadențelor vor plăti majorări de întârziere în procent de 1% din cuantumul sumei neachitate, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare scadenței.
Persoanele fizice ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici decât salariul minim pe economie beneficiază de reducerea la plată a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent. Informații se pot obține de la serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Orăștie.

Pentru plata impozitelor și taxelor locale, primăria municipiului Orăștie pune la dispoziția persoanelor fizice posibilitatea de a achita sumele datorate  online pe platformele ”GlobalPay” și ”ghiseul.ro”.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Accident DN 74 – Biciclist mort după ce a fost acroșat lateral

În urmă cu câteva ore, a avut loc un grav accident de circulație pe raza localității Zdrapți, pe DN 74, din direcția Brad- Buceș. Accidentul s-a soldat cu decesul unui biciclist. Un bărbat de 56 de ani care se deplasa pe bicicletă a fost acroșat lateral, în momentul manevrei de depășire de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Buceș. Din primele cercetări, tânărul nu ar fi consumat […]

todayianuarie 3, 2023 176

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%