Actualitate

Ovidiu Vlad vine în sprijinul iubitorilor de animale și îi sprijină în campania de sterilizare

todayiulie 26, 2024 68

Background
share close

 

Campania de sterilizare a câinilor și pisicilor se apropie de debut, iar pentru persoanele din Geoagiu, Ovidiu Vlad, primarul ales anunță că a găsit o soluție pentru transportarea animăluțelor către Orăștie.  Pe pagina sa de Facebook, acesta a anunțat că a rezolvat problema transportului spre Orăștie, astfel sâmbătă pe 10 august va fi asigurată o mașină pentru a sprijini persoanele care doresc să își ducă prietenii mult îndrăgiți la sterilizare. Cei care doresc, se pot înscrie la campanie trimițând mesaj pe WhatsApp sau SMS la numărul de telefon 0744312045 cu nume, prenumele și adresa proprietarului.

 

Contactat de redacția Radio Color, acesta a punctat importanța sterilizării animalelor de companie:

„Iubirea pentru animale vine la pachet cu o mare responsabilitate. Un aspect important al acestei responsabilități este controlul înmulțirii lor. Când acest proces scapă de sub control, nu doar animalele suferă, ci și noi, comunitatea noastră. Așadar, haideți să iubim animalele cu adevărat, asumându-ne responsabilitatea pentru binele lor.

Sterilizarea este un gest de dragoste și respect pentru animăluțele care fac companie în viața de zi cu zi. În acest moment se fac înscrieri pentru campania de sterilizare care se va desfășura în perioada 7-10 august 2024, în curtea Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, unde 100 de câini și pisici vor beneficia de sterilizare. Campania este destinată în principal, animăluțelor de rasă comună din Orăștie și Geoagiu, în funcție de ocuparea locurilor la înscriere, vor fi acceptate și câini și pisici și din localitățile învecinate. Această campanie este organizată cu sprijinul asociației Nomad Vet Association și a medicului Cornel Stoenescu, parteneri în acest proiect  sunt  Radio Color și Casa Regia Tip Rom.

Abandonul câinilor este o problemă serioasă și răspândită în multe țări, inclusiv în România.

Acest fenomen presupune părăsirea intenționată a animalelor de companie, de obicei pe stradă sau în locuri izolate, de către proprietarii care nu mai doresc sau nu mai pot să îi îngrijească. Consecințele abandonului sunt multiple și grave, afectând atât câinii, cât și comunitatea.

În schimb, sterilizarea animalelor de companie, inclusiv a câinilor și pisicilor, aduce numeroase beneficii atât pentru animale, cât și pentru proprietari și comunitate. Sterilizarea este cea mai eficientă metodă de a preveni reproducerea necontrolată, care contribuie la supraaglomerarea adăposturilor și la creșterea numărului de animale fără stăpân. Reducerea numărului de pui nedoriți ajută la scăderea ratelor de abandon și eutanasiere. Prin sterilizare se reduce riscul de apariție a anumitor boli și afecțiuni grave. Pentru femele, sterilizarea previne infecțiile uterine și reduce riscul de cancer mamar, mai ales dacă este realizată înainte de primul ciclu de călduri, iar pentru masculi, castrarea previne cancerul testicular și poate reduce riscul de hiperplazie prostatică benignă și de alte probleme legate de prostată.

Un alt avantaj al sterilizării îl constituie îmbunătățirea comportamentului, sunt evitate la femele, manifestările asociate cu ciclurile de călduri, cum ar fi agitația, urinatul frecvent și atragerea masculilor, iar castrarea poate reduce comportamentele agresive, luptele cu alți masculi, marcajul teritorial cu urină și tendința de a fugi de acasă în căutarea femelelor în călduri.

Sterilizarea face parte din responsabilitatea socială a proprietarilor de animale de a contribui la controlul populației de animale și de a preveni suferința inutilă a animalelor fără stăpân.

Și este o practică recomandată pentru toți proprietarii de animale de companie, având beneficii multiple pentru sănătatea și bunăstarea animalelor, precum și pentru societate în general.

 

 

 

 

Cosmina Prața

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Trei tineri din Rapoltu-Mare au fost reținuți după ce au bătut măr un localnic

Ieri, trei tineri din Rapoltu Mare au fost reținuți ca urmare a agresiunii care a avut loc la începutul lunii iulie asupra unui localnic în vârstă de 32 de ani. Pentru agresiunile suferite, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în urma cercetărilor, polițiștii au dispus reținerea tinerilor cu vârste între 18 și 23 de ani. Aceștia urmează a fi prezentați unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale […]

todayiulie 25, 2024 246 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%