Actualitate

Parcul Opera din Deva vandalizat de persoane necunoscute

todayianuarie 2, 2023 129

Background
share close

Începutul anului a fost marcat prin vandalism. Pe 1 ianuarie, persoane necunoscute au vandalizat parcul Opera din municipiul Deva, desenând pe trotuarul acestuia și scriind mesaje defăimătoare. Despre această faptă, s-au autosesizat polițiștii municipiului Deva și au deschis dosar penal pentru promovarea în public, prin desene și texte defăimătoare, a unor idei fasciste, naziste, rasiste sau xenofobe.

În data de 01 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva s-au autosesizat cu privire la faptul că, în zona parcului Opera, pe trotuar, autori necunoscuți au inscripționat cu spray de culoare albă mai multe texte și desene defăimătoare, de natură a promova idei, concepții sau doctrine fasciste, naziste legionare, rasiste sau xenofobe.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 31 din 13 martie 2002, respectiv ” fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și crime de război precum și fapta de a promova idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, se menționează în comunicatul emis de Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara.

 

[AUDIO] Carla Strujan, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara

  • cover play_arrow

    Parcul Opera din Deva vandalizat de persoane necunoscute radiocolor

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu în prima zi a anului la o casă în Gudinești

În această dimineață, pompierii Secției Ilia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în localitatea Gudinești, comuna Zam, pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o gospodărie. Cauza incendiului anunțată de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, conform primelor cercetări, au fost scânteile sau jarul  dintr-o afumătoare. La sosirea echipajelor operative la locul solicitării, ardeau violent anexele gospodăriei, pe o suprafață de […]

todayianuarie 1, 2023 116

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%