Actualitate

Părintele Ioan Sabău, omagiat azi, la 14 ani de la trecerea sa la Domnul

todayfebruarie 11, 2023 39

Background
share close

Părintele Ioan Sabău a fost azi omagiat de bobâlneni și nu numai, printr-o slujbă de pomenire, la 14 ani de la trecerea sa la Domnul. Personalitatea sa a format minți și a șlefuit inimi într-o lungă carieră sub haina preoției. 

Dacă astăzi încă putem liberi să ne mărturisim și să ne trăim credința, e pentru că undeva, cândva în întunericul pereților închisorilor comuniste, cineva s-a rugat să trăim în dreapta credință.  Greutatea acestui întuneric a căzut și peste umerii părintelui Sabău și asta pentru că a crezut în Hristos, pentru că în mintea omului nou și comunist nu încăpea un „Amin” sau un „Hristos a înviat”. 

A supraviețuit ororilor lor și a trăit modest până la adânci bătrâneți  în satul natal, Folt, comuna Rapoltu Mare.  A sădit credința la Ceru Băcăinți, Vinerea, Folt și Bobâlna și în sufletele tuturor celor care au căutat să-L afle pe Hristos în cuvântul lin și vorba-i ca un tunet. 

Azi, 10 preoți s-au reunit pentru a sluji Sfânta Liturghie la biserica din Bobâlna,  cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, alături oameni care l-au cunoscut, s-au bucurat de învățăturile sale și pe care încă îi ghidează prin tot ce a rămas scris în inimi și pe hârtie. 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

TNL Deva organizează un târg de adopție de căței

COMUNICAT DE PRESĂ În acest weekend, organizația TNL Deva va organiza un târg de adopții de căței fără stăpân, intitulat „Deschide-ți inima, adoptă și salvează o viață!”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Bobitza's Ark și va desfășura sâmbătă și duminică (11 – 12 februarie 2022), între orele 11:00 – 16:00, la adăpostul privat din comuna Brănișca (satul Brănișca nr. 213A, comuna Brănișca, județul Hunedoara). Eveniment Facebook: https://bit.ly/3DSOn7F Descriere […]

todayfebruarie 10, 2023 45

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%