Actualitate

Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care distribuie imagini intime ale unei persoane identificate fără consimțământul ei

todayiunie 14, 2023 47

Background
share close

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimțământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o știrbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Actul normativ vizează completarea art. 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă„, prevede legea promulgată.

Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin „imagine intimă”.

De asemenea, prevede că nu va constitui infracţiune această faptă în cazul în care făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.

 

 

 

Sursă: Agerpres

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

E oficial: anul școlar 2023/2024 va aduce două calificări noi pentru Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” din Orăștie

E oficial: anul școlar 2023/2024 va aduce două calificări noi pentru Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” din Orăștie. Elevii claselor a VIII-a vor avea posibilitatea de a alege pentru noi meserii din programul de pregătire oferit de liceul orăștian, și anume mecanic auto și brutar-patiser-preparator produse făinoase. Conducerea instituției anunță că au fost obținute toate acreditările necesare pentru cele două meserii astfel împrospătând paleta programului educațional. „Două calificări noi au fost […]

todayiunie 13, 2023 950

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%