Actualitate

Pentru zonele necolectivizate, Legea 123/2023 produce primele efecte pozitive

todayiulie 31, 2023 428 1

Background
share close

Pentru zonele necolectivizate, Legea 123/2023 produce primele efecte pozitive.  În ședința de astăzi, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, condusă de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a validat 30 de solicitări pentru obținerea titlurilor de proprietate în baza Legii nr. 18/1991 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara a declarat că „obținerea dreptului de proprietate în baza Legii 123/2023 trebuie intens promovată în rândul unităților administrativ – teritoriale din județul nostru, deoarece noua lege aduce o serie de drepturi suplimentare pentru cetățenii din județul Hunedoara, acolo unde există zone necooperativizate. Astăzi, am validat prima cerere depusă în baza noii legi. Cererea depusă în vederea atribuirii dreptului de proprietate a cuprins 12 documentații topografice, având o suprafață totală de 3,61 ha. Până în acest moment, la nivel județean au fost depuse doar 1416 de cereri, ceea ce m-a determinat să iau decizia de a lansa o amplă campanie de promovare a noi legi, la mijlocul lunii viitoare. Îmi doresc să ajutăm cât mai mulți cetățeni din zonele necooperativizate să își obțină dreptul de proprietate. Reamintesc că noua lege permite ca titlul de proprietate să poată fi emis autorilor inițiali sau moștenitorilor acestora pentru suprafețele de teren intravilan sau extravilan aferente zonelor necooperativizate, care nu au fost reconstituite în temeiul legilor fondului funciar și sunt în posesia persoanelor fizice.

Astăzi, membrii Comisiei județene fond funciar au analizat cererile transmise de comisiile locale din 4 unități administrativ- teritoriale, stabilind ulterior drepturile de proprietate privată, în suprafață totală de 50.458 mp.

Următoarea ședință va avea loc tot în luna august a acestui an.

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Centrul Județean de Excelență Hunedoara deschis pentru copiii și tinerii capabili de performanțe înalte ai Hunedoarei

Centrul Județean de Excelență Hunedoara informează că este în desfăşurare selecția copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Proiectul se adresează celor care doresc să participe la programul de pregătire și dezvoltare din cadrul grupelor stabilite pentru anul şcolar 2023-2024. Etapa I a selecției care este destinată elevilor recomandați de profesorul coordonator al grupei frecventate în anul şcolar anterior, s-a încheiat. Începând de mâine, 01.08.2023 se desfășoară Etapa a II-a […]

todayiulie 31, 2023 94 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%