Actualitate

Percheziții în Deva într-un dosar de braconaj și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor

todayoctombrie 4, 2022 79

Background
share close

Un dosar de braconaj și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor a condus la ample percheziții, care au ajuns până în Deva. Prejudiciul calculat de anchetatori este de 24.000 de euro.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Astfel, a fost organizată o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unor persoane, care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea. Totodată, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

”În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal. De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate”, spun reprezentanții Poliției Române.

Față de cele 2 persoane reținute la data de 1 octombrie a.c., a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ninsorile și gheața închid Transalpina!

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață) și pentru siguranța participanților la trafic, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră, au luat astăzi, 4 octombrie, decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗮𝗹𝗽𝗶𝗻𝗮) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800). ”Măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la […]

todayoctombrie 4, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%