Actualitate

Peste 650 de orăştieni au beneficiat de pachete cu ajutoare alimentare

todaymartie 2, 2021 549 2

Background
share close

Ajutoare prin Guvernul României de la Uniunea Europeană

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, a început distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor cu ajutoare alimentare.

În județul Hunedoara, 14.238 locuitori din beneficiază de acest ajutor.

La Orăştie alimentele s-au distribuit

La Orăştie pachetele cu alimente au fost deja distribuite, iar conform directorului Direcţiei Publice de Asistenţă Socială Orăştie, ec. Mihaela Oltean, în municipiul nostru au fost aproximativ 650 de beneficiari. In Orăştie distribuirea ajutoarelor alimentare a început la finalul lunii februarie, iar la această oră toţi beneficiarii orăştieni au intrat în posesia alimentelor.

La nivel judeţean procedura de distribuire continuă şi în aceste zile, a informat astăzi Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara.

25 de kilograme de alimente

Fiecare pachet distribuit conține 25 kg de produse alimentare: făină albă, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Cine sunt beneficiarii

Beneficiarii POAD sunt:

  • familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare
  • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
  • persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un jandarm de la detaşamentul din Orăştie a ajuns „vocea” Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara

Cornel Herban este noul purtător de cuvânt Sublocotenentul Herban Cornel este începând cu 1 Martie, ofițer specialist la Compartimentul Informare Relații Publice și cu Publicul la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara. Tânărul ofițer este angajat al Inspectoratului din anul 2018, şi şi-a desfășurat activitatea în structurile operative din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Orăştie, iar ca urmare a promovării examenului de trecere a maiștrilor militari şi subofițerilor în corpul ofițerilor […]

todaymartie 2, 2021 2209 2 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%