Actualitate

Peste 7.000 de hectare de teren afectate de secetă

todaynoiembrie 18, 2022 19

Background
share close

Efectele secetei s-au resimțit pe deplin și în județul Hunedoara, unde peste 7.100 de hectare de teren agricol au fost afectate, conform datelor centralizate de autorități până la data de 15 noiembrie.

Comisiile numite printr-un Ordin al prefectului Călin Petru Marian se vor deplasa pe teren, și în următoarea perioadă, pentru a constata și evalua pagubele la diferite culturi, semnalate de fermieri prin înștiințările depuse la autoritățile agricole din județul Hunedoara.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara valoarea pagubelor pentru culturile pentru care s-au făcut deja evaluările este de peste 27 milioane lei, iar numărul utilizatorilor hunedoreni de terenuri agricole înscriși în evidențele APIA cu înștiințări privind pagubele cauzate de secetă este 727, din 36 de comune și orașe ale județului.

În România suprafața totală afectată de secetă a depăşit 1,076 milioane hectare la data de 10 noiembrie 2022.

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ultimele pregătiri pentru sezonul rece cu un apel la responsabilitate și promptitudine din partea prefectului Călin Petru Marian

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a aproba măsurile privind gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă. Pe parcursul ședinței,  a fost analizat și aprobat „Planul general de măsuri privind gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă 2022 – 2023”, întocmit de Instituția Prefectului, dar și „Situația locurilor de dispunere a Bazelor de Operații pentru situații de urgență […]

todaynoiembrie 17, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%