Actualitate

Petru Cibian, salvator a doua oară la un accident rutier grav

todayiulie 5, 2023 1330 1 1

Background
share close

La 9 luni distanță de la  o intervenție a căpitanului Petru Cibian,  la un accident rutier cu patru autoturisme,  avariate pe Dealul Feleacului,  acesta a intervenit la un alt accident grav cu  două autoturisme, în județul Neamț.

Petru Cibian este șeful Centrului de Antrenament și Pregătire de Specialitate de la Orăștie și se îndrepta spre Suceava. În  comuna Grințieș, din județul Neamț, la câțiva metri înaintea lui, două autoturisme au fost implicate într-un accident grav.

 

Fiind la câțiva metri s-a gândit imediat că cineva poate avea nevoie de ajutor. A coborât din  mașină și a alergat să vadă starea victimelor. După cum arătau mașinile, i-a fost clar că erau răniți.
Trei victime aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Petru a sunat la 112 și le-a comunicat colegilor din dispecerat tot ce a observat la locul accidentului.

„Știam ce am de făcut! M-am concentrat pe victime. Viața este primordială. Era vorba despre o intervenție la care mi-a fost dat să ajung printre primii. Și soarta a făcut să nu fiu singur. Echipajul meu s-a format imediat. Dumitru, de la Serviciul de Ambulanță Neamț și Ovidiu, un membru al Crucii Roșii Sibiu, aflați și ei în trafic, s-au alăturat de îndată misiunii. Nu ne cunoașteam, dar în acele momente chiar am simțit că suntem o echipă.” relatează Petru.
Căpitanul Petru Cibian împreună cu Busuioc Dumitru de la Serviciul de Ambulanță Județean  Neamț și Neață Ioan Ovidiu de la Crucea Roșie Sibiu au asistat victimele, au acordat primul ajutor și au sprijinit echipajele operative sosite la fața locului până când toate cele trei persoane au fost preluate de ambulanțe.
De bună seamă, Petru este un salvator aflat la locul potrivit, care și-a ales meseria cu devotament și pasiune, cu dragoste față de oameni și e empatic  la situațiile prin care trec semenii noștri.
Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Convoi de mașini blocate pe DN66A, într-o zonă fără semnal GSM

Un grup de mașini au rămas blocate pe DN 66 A, între Câmpu lui Neag și Cerna Sat, județul Gorj. Un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeș s-a deplasat în zonă, în urma unui apel primit la 112. De reținut, zona este fără semnal GSM, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate. „În această seară, cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la […]

todayiulie 4, 2023 512

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%