Actualitate

Plafonare prețuri

todayseptembrie 2, 2022 58

Background
share close

A fost publicată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.
Guvernul României a aprobat, astfel, schema de protejare a populației și a mediului economic.

𝐏𝐥𝐚𝐟𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞, 𝐥𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐠𝐚𝐳𝐞:

– Cei care au un consum cuprins între 0- 100 KWh vor plăti 0,68 de lei/kWh.
– Cei care consumă între 100,01- 300 KWh vor plăti un tarif de maximum 0,80 lei/kWh, dar numai pentru un consum lunar de maximum 255 kWh.
– Consumul de energie electrică care va depăși 255 kWh/lună va fi facturat la prețul din contractul semnat cu furnizorul.

La gaze naturale rămâne prețul maxim 0,31 de lei/kWh valabil fără un plafon de consum. Pentru populație, prețul la gaze naturale este reglementat, producătorii având obligația să vândă gazul natural furnizorilor de clienți casnici cu 150 de lei/MW.
Această reglementare este valabilă- la același preț- și pentru producția de energie termică pentru CET-uri.

𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞.

Spitalele publice și private, învățământul public și privat, furnizorii publici și privați de servicii sociale au un plafon de 1 leu/kWh indiferent de cantitatea de energie electrică consumată.
IMM-urile, industria alimentară, alt gen de instituții publice vor fi sprijinite cu 85% din cantitatea consumată.
La gaze, pentru consumul non-casnic, plafonul este de 0,37 lei/ kWh pentru toți cei care consumă până în 50.000 de MW anual.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Unități de învățământ controlate înainte de începerea noului an școlar

  Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, mai multe unități de învățământ din județ au fost controlate de factorii abilitați, astfel încât elevii să revină în bănci în cele mai bune condiții. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o echipă mixtă, formată din conducerile instituțiilor cu rol în asigurarea desfășurării în cele mai bune condiții a procesului de învățământ preuniversitar, pentru a urmări pregătirile […]

todayseptembrie 1, 2022 130 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%