Actualitate

Polițiștii au stat cu ochii pe transportul de persoane. 17 sancțiuni au fost aplicate!

todayoctombrie 10, 2022 13

Background
share close

Peste 160 de autovehicule au fost controlate astăzi, în doar trei ore, de polițiștii hunedoreni. Vizate au fost mai ales autovehiculele de transport public de persoane, inclusiv cele de transport şcolar.

În acest context, poliţiştii hunedoreni au verificat în special aspecte privind legalitatea tipului de transport, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, dar şi deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto.

”Poliţiştii rutieri au acordat o atenţie deosebită verificării respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, dar şi respectării capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare (şi care pot deveni victime, în cazul unui eveniment rutier sau chiar a unei frânări bruşte a autovehiculul)”, spun oficialii IPJ Hunedoara. Nu au fost omise nici elementele privind siguranţa circulaţiei: starea psiho-fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În total, spun polițiștii hunedoreni, cadrul acţiunii de astăzi, au fost controlate peste 160 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicate 17 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (în special neutilizarea centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil la volan).

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștie/ Se depun dosarele pentru ajutorul de încălzire!

Primăria Municipiului Orăștie a anunțat că, începând de luni, sunt preluate dosarele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, sezon rece noiembrie 2022- martie 2023 și a suplimentului pentru energie, însoțite de detaliile privind condițiile de acordare. Dosarele pot fi depuse la Direcției Publice de Asistență Socială, în următorul interval orar: Luni-miercuri : 9.00 - 14.00 Joi : 9.00 - 16.00 Vineri : 9.00 - 13.00 Formularele se pot procura și de […]

todayoctombrie 10, 2022 75

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%