Diverse

Pompierii orăștienii au, de azi, mașină de intervenții nouă

todaymai 17, 2023 2

Background
share close

Începând de astăzi, pompierii Detașamentului Orăștie au un nou aliat împotriva focului! Este vorba despre o autospecială de ultimă generație, destinată intervențiilor pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural.

Noua „bijuterie” are o capacitate de 10.000 de litri, iar rezervorul pentru spumogen are o capacitate de 400 de litri.

Transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit o deplasare mult mai rapidă dar și accesul pe terenuri denivelate.

Fiind echipată cu toate accesoriile specifice misiunilor de stingere a incendiilor, autospeciala poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

De acum, putem spune că vom fi în măsură să acționăm mult mai eficient la toate situațiile de urgență din raionului de intervenție de la nivelul municipiului Orăștie. Tehnica de intervenție este foarte importantă în ceea ce privește îndeplinirea misiunilor cu succes, iar echipamentele moderne cresc operativitatea și siguranța în cadrul intervențiilor salvatorilor.

În acest sens, la subunitățile din cadrul ISU Hunedoara (Petroșani, Lupeni, Hunedoara, Ilia, Orăștie) au ajuns până în prezent 4 autospeciale de 10.000 de litri și una de 4.000 de litri, cu ajutorul cărora suntem pregătiți să ne desfășurăm misiunile de salvare la cele mai înalte standarde.” scrie într-un comunicat, Roxana Mateuț, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

La data de 15 iunie 2021, au fost semnate două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), au fost încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ANUNT FINALIZARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” 

ANUNT FINALIZARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”              CERERE   AGROMARCHISERV S.R.L. anunta finalizarea proiectului cu titlul ” CERERE” proiect nr M2-AGRI-2987 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituită prin OUG nr 61/2022. Proiectul s-a derulat pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu […]

todaymai 17, 2023 18

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%