Actualitate

Pompierii români, din nou în Grecia

todayiunie 30, 2022 49

Background
share close

În această vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă cu un modul specializat de stins incendii de pădure la un proiect pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar- DG ECHO în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.

Astfel, șase salvatori hunedoreni au fost selectați pentru a pleca astăzi spre Grecia, alături de alți 22 de colegi din țară, cu scopul furnizării de spijin imediat în eventualitatea declanșării unor incendii majore.

Anul trecut, pompierii militari români au acționat în nordul Atenei și în insula Evia, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier, dovedindu-se a fi un real ajutor pentru forțele de intervenție elene.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Delegație hunedoreană la Bruxelles

A fost  vizitat sediul Parlamentului European din capitala Belgiei, loc în care s-a prezentat modul de organizare și funcționare al acestei instituții fundamentale. În turul prin Parlament, delegația hunedoreană au fost însoțită de  Eurodeputatul  Gheorghe Falcă, cel care a și organizat această vizită. Alaturi de primarii liberali din județul Hunedoara a fost și Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru și  Alex Dîlv  primvicepreședintele TNL - Filiala Hunedoara.

todayiunie 30, 2022 19

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%