Actualitate

Predoiu: Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament

todayoctombrie 3, 2023 28

Background
share close

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a fost azi chemat în Parlament pentru a explica mările de luptă împotriva drogurilor.  Dezbaterea a fost solicitată de grupul USR și a avut ca temă „Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”.

Predoiu a explicat de la tribuna Parlamentului României că:

Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament. Vă citez din această strategie : Cel mai consumat drog în rândul copiilor de 16 ani este canabis. Vă spune ceva canabis, domnilor de la USR? Ați promovat un proiect privind legalizarea canabisului. Canabis vă spune ceva domnilor colegi de la USR?

Pentru că dvs ați promovat un proiect de lege care cerea legalizarea consumului de canabis. În 2019 colega dvs Florina Presadă și fostul lider de partid Dacian Cioloș făceau campanie la festivalul Saga pentru legalizarea drogurilor promovând proiectul de lege pentru 3 grame și acum faceți scandal în Parlament. Eu înțeleg că v-ați trezit după Vama Veche și ați mirosit că este o temă electorală de actualitate, dar nu aveți substanța nici onestitatea să o faceți corect. Ați ventilat tot felul de minciuni la microfon. În prima zi de activitatea la minister am convocat toate instituțiile aflate în subordine și le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile și crima organizată.

Ca urmare, 297 de acțiuni operative importante începând cu 4 iulie urmate de mandate de perchiziție, mandate de reținere și arestare și trimitere în judecată. 297 asta nu înseamnă muncă. 297 numai în mandatul meu pe droguri”, a spus Cătălin Predoiu.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

CAS Hunedoara: Vaccinul antigripal se eliberează pe bază de rețetă compensată

Vaccinul antigripal se eliberează pe bază de rețetă compensată. Vaccinul antigripal poate fi procurat de persoanele asigurate, de la orice farmacie, pe baza unei rețete emisă de medicul de familie sau de un medic specialist. Prescripția medicală electronică pentru vaccinurile antigripale are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii. Administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din […]

todayoctombrie 3, 2023 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%