Actualitate

Prefectul Călin Petru Marian atent la stadiul lucrărilor legate de Coridorul IV Pan -European

todayfebruarie 2, 2023 40

Background
share close
Astăzi, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a convocat toate părțile direct implicate în execuția lucrărilor de reabilitare a gării din municipiul Deva, a celei din orașul Simeria și a lucrărilor investiției de reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici-Simeria. Proiectul este parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h și cuprinde tronsoanele 2  Ilteu- Gurasada și 3 Simeria- Gurasada.
Cu această ocazie, prefectul Călin Petru Marian a declarat că: „Execuția celor două tronsoane din cadrul proiectului major de investiții de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria este deosebit de importantă pentru întreaga comunitate hunedoreană.
După cum am sesizat și zilele trecute, la nivel județean, absorbția de fonduri europene este foarte scăzută. Proiectele de Infrastructură Mare (POIM) trebuie rezolvate cu celeritate. În cazul de față, discutăm despre un proiect menit să deschidă județul Hunedoara și să îl conecteze cu alte județe din țară și cu Europa. Discutăm despre o investiție uriașă în infrastructura de transport, sprijinită de Guvernul României, cu beneficii directe pentru locuitorii noștri.
Guvernul s-a implicat activ în pornirea și menținerea acestui proiect, iar acum, este rândul nostru, la nivel local, să găsim soluții pentru accelerarea lui. Autoritățile din județ trebuie să pună umărul la treabă, iar împreună cu firmele care execută aceste proiecte publice, să capaciteze realizarea obiectivelor de investiție. Relația aceasta trebuie să devină un strâns parteneriat, iar statul, ca și principal stakeholder al oricărei societăți, trebuie să creeze mediul propice pentru investitori.
În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi dispune toate măsurile necesare pentru a depăși actualele sincope pe care partenerii de dialog mi le-au expus, iar după efectuarea vizitei în teren, am convenit cu aceștia ca în această lună să purtăm încă o întrevedere, de data aceasta și cu factorii de decizie ai conducerii fiecărei părți reprezentate. Cred că doar împreună putem identifica soluțiile optime.” – a declarat prefectul județului Hunedoara.
La întâlnirea care a precedat vizita în teren la Gara din municipiul Deva și care a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, au participat și cei doi subprefecți, Lőrincz Széll și Gheorghe Bogdan Urdea, viceprimarul municipiului Deva, Pogocsán Ferdinánd-Zoltán, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Radu Igna, reprezentanți ai Companiei Naționale de Căi Ferate – CFR SA, reprezentanți ai Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara – SRCF Timișoara, precum și reprezentanții constructorilor Tronsonului 3 Gurasada – Simeria, asocierea FCC Construccion – Webuild – Convensa și Hill International SRL și reprezentanții constructorilor Tronsonului 2C Ilteu Gurasada, asocierea RailWorks și asocierea Pegaso-Sistema-Arex.
Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Turism cu scop precis: furt calificat și tâlhărie

  Turism cu scop precis: furt calificat și tâlhărie. Ieri, doi clujeni au fost prezentați, Judecătoriei Deva. Motivul? Luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de un bărbat de 33 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie și control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de o tânără  de 25 de ani cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor […]

todayfebruarie 2, 2023 268

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%