Actualitate

Prefectul Călin Petru Marian: „Dezinformarea trebuie să înceteze!

todayseptembrie 27, 2023 115

Background
share close

Mai multe articole în presă, atât la nivel județean, cât și național au denunțat situația de la Mintia, unde ar fi încetat contractul de mentenanță a barajului de pe Mureș  și a instalațiilor din cadrul termocentralei.  Primul efect al acestei situații mediatice a fost reunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara care a fost convocat în data de 25.09.2023. Cu această ocazie a fost adoptată Hotărârea nr. 42/ 25.09.2023, care stabilește Planul de măsuri pentru gestionarea stării potențial generatoare de situații de urgență ca urmare a încheierii activității de supraveghere și mentenanță a barajului Mintia de pe râul Mureș, asigurată de către proprietar, aplicarea acestora urmând să fie verificată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara – Administrația Bazinală de Apă Mureș:

1. Realizarea demersurilor necesare în vederea continuării activității de monitorizare, mentenanță și funcționare în condiții de siguranță de pe râul Mureș, cu termen de aplicare imediată.
2. Supravegherea specială a iazului de decantare de la Bejan care este parte integrantă din investiție, de către personalul de specialitate, în regim permanent.
3. Asigurarea continuității în ceea ce privește mentenanța în condiții de siguranță a haldei de steril (depozit zgură) – mal drept râul Mureș, cu termen de aplicare imediată și în regim permanent.
Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a îndemnat la echilibru, spunând următoarele:
„Dezinformarea trebuie să înceteze! Încercările de alarmare a populației hunedorene sunt nejustificate și cred că nu este corect să răspândim panică în rândul locuitorilor județului nostru, mai ales în contextul în care autoritățile statului își fac treaba și există un plan concret de acțiuni care să fie implementate și verificate. Comitetul Județean de Situații de Urgență Hunedoara a fost convocat în urmă cu două zile și au fost adoptate măsurile necesare pentru a continua activitățile de monitorizare, mentenanță și funcționare a tuturor elementelor din situl aparținător fostei termocentrale Mintia. Societatea comercială care a preluat Termocentrala este responsabilă pentru asigurarea continuității activităților menționate, iar instituțiile abilitate vor verifica dacă măsurile sunt integral respectate.”
Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Satul de Marmură – Comuna Bunila

Proiectul „Satul de Marmură”, comuna Bunila, judeţul Hunedoara, selectat în cadrul apelului de proiecte Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV. Coeziunea Socială şi Teritorială, Componenta C11.Turism şi Cultură, Investiția I1 - Promovarea Celor 12 Rute Turistice / Culturale, Programul România Atractivă - Modernizarea / Reabilitarea Siturilor Turistice, Ruta satelor cu arhitectură tradiţională, îşi propune restaurarea / reabilitarea a 8 obiective - gospodării tradiţionale din comuna Bunila, Ţinutul Pădurenilor. Reabilitarea celor […]

todayseptembrie 27, 2023 114

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%