Actualitate

Prefectul de Hunedoara: ”Pentru Valea Jiului avem ca prioritate omul”!

todayiulie 14, 2022 20

Background
share close

Valea Jiului se poate dezvolta după restrângerea activității miniere prin acțiuni comune ale autorităților locale și județene, consideră prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a participat, joi, la conferința ”Pași parcurși de Valea Jiului în tranziția de la cărbune – conexiuni noi și oportunități viitoare”.
De asemenea, prefectul de Hunedoara este de părere că este nevoie de implicarea directă a reprezentanților mediului de afaceri din zonă și de sprijin financiar de la organisme europene. În plus, reprezentantul Guvernului și-a exprimat convingerea că Universitatea din Petroșani are un rol cheie în pregătirea resursei umane pentru viitoarele specialități cerute de noile condiții economice și sociale.
În cadrul conferinței de astăzi, care a avut loc la Biblioteca Universitară, au fost prezentate, din partea Asociației Oamenilor de Afaceri, 2 proiecte pentru investiții importante în Valea Jiului, iar reprezentanții Băncii Mondiale și ai organizatorului principal, ISPE Proiectare și Consultanță – partener TRACER, au prezentat și soluții le finanțare și pașii care vor fi parcurși pentru implementarea, în general a tuturor proiectelor de dezvoltare.
De asemenea, prefectul Călin Petru Marian i-a asigurat pe toți cei implicați în aceste proiecte pentru tranziția de la cărbune, de sprijinul total al său și al Instituției Prefectului.
„În orice proiect sau acțiune a noastră, a tuturor, pentru Valea Jiului avem ca prioritate omul, îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor din cele 6 localități ale regiunii”, a spus Călin Petru Marian.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Admitere în liceu

Aproape 2000 de elevi, admiși în învățământul liceal După prima etapă de admitere, doar 33 de locuri au rămas disponibile în învățământul liceal de stat în județul Hunedoara. În prima etapă de repartizare computerizată, au fost admiși 1959 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, adică 93,86% din totalul elevilor cu opțiuni completate. Potrivit datelor centralizate, 1.240 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 719 de candidați la filiera […]

todayiulie 14, 2022 57

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%