Actualitate

Prefectul județului Hunedoara a anunțat propunerea de ridicare a CARANTINEI la ORĂȘTIE

todayaprilie 9, 2021 2504 2 5

Background
share close

Orăștienii ar putea să scape de măsura carantinei de la începutul săptămânii viitoare

În acest sfârșit de săptămână se împlinesc două săptămâni de când municipiul Orăștie se află în carantină zonală. Măsura a fost adoptată începând cu data de 28 martie, ordinul de carantinare fiind publicat în Monitorul Oficial două zile mai târziu. Astfel, intrarea în vigoare a măsurii în data de 30 martie face ca marți, 13 aprilie, să fie data la care se împlinesc cele două săptămâni de carantină.

Propunerea ridicării carantinei, pe masa CNSU

Pentru că incidența cazurilor la mia de locuitori a scăzut sub media de 6, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, va trimite Comitetului Național pentru Situații de Urgență propunerea de ridicare a măsurii carantinei zonale la Orăștie.

Decizia rămâne în mâna Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În funcție de decizia aleasă în baza analizei situației, ordinul va apărea în Monitorul Oficial până cel târziu marți, 13 aprilie.

Din discuțiile pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică și prin analiza de risc ce a fost efectuată pentru Orăștie, se va face propunerea de ridicare a carantinei. Efectiv, ridicarea carantinei se va face în momentul în care se publică în Monitorul Oficial ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru ridicarea carantinei. – a declarat Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, vineri, 9 aprilie, pentru buletinul de știri Radio Color.

 

Sursă foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

De pe băncile școlii direct în piața muncii, cu Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” din Orăștie

Istorie și evoluție, de-a lungul a patru secole Viața Liceului Tehnologic "Nicolaus Olahus" începe la sfârșitul secolului XVIII și începutul secolului XIX, când în actuala clădire a fost înființată școala de fete. Mai târziu, în aceeași incintă este înființat Liceul Românesc "Despina Doamna". De-a lungul timpului, Liceul Tehnologic "Nicolaus Olahus" a trecut prin o serie de transformări, reflectând evoluția societății românesti și a comunității orăștiene la momentele istorice respective. Astfel, […]

todayaprilie 8, 2021 1580 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%