Actualitate

Prefectul județului s-a deplasat în localitățile afectate de inundații

todayianuarie 19, 2023 85

Background
share close

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, alături de inspectorul șef al ISU Hunedoara, Alin Nasta, s-au deplasat în comunele Baia de Criș și Vața de Jos, localități afectate de fenomenele hidrologice intense recente, care au cauzat inundații pe aproximativ 130ha teren agricol. Din fericire, gospodăriile localnicilor nu au fost afectate.

Un rol deosebit de important în atenuarea actualei viituri îl constituie barajul de la #Mihăileni și lucrările hidrotehnice cu rol de apărare, recent desfășurate.

Județul Hunedoara se află sub cod portocaliu de avertizare hidrologică până în data de 20 ianuarie 2023, ora 24:00.

La acțiunea de recunoaștere în teren au participat primarii celor două localități, Mihaiu Liviu Gorcea și Liviu Ioan Lință, echipajele ISU Hunedoara și cele ale Administrației Bazinale de Ape Crișuri.

Echipele de intervenție ale ISU Hunedoara și cele ale Apele Române Crișuri sunt pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

Sursa: Prefectura

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Accident grav la Mihăileni, soldat cu decesul unei persoane

Două echipaje operative ale Secției de pompieri Brad au intervenit, astăzi, pentru descarcerarea și acordarea ajutorului medical calificat persoanelor accidentate în urma impactului deosebit de violent dintre două autoturisme. Accidentul s-a produs pe DN 74, în localitatea Miăileni, comuna Buceș. Pompierii sosiți la locul evenimentului, au găsit una dintre victime, șoferul unui autoturism, încarcerat și cu traumatisme incompatibile cu viața. Celelalte două victime, conștiente și cooperante, aflate în cel de-al […]

todayianuarie 19, 2023 22

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%