Actualitate

Prefectură: a fost aprobat planul de rechiziții de bunuri și prestării de servicii în interes public

todaymartie 29, 2023 42

Background
share close

Astăzi, la sediul Prefecturii, a avut loc ședința Comisiei mixte de rechiziții, prezidată de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian și secretarul Comisiei, Petru Bej. În cadrul ședinței a fost prezentat și supus aprobării Planul de rechiziții de bunuri și prestării de servicii în interes public pentru anul 2023.

„Potrivit legii, rechiziţia de bunuri şi prestările de servicii reprezintă măsura excepţională prin care organele autorităţii publice împuternicite prin lege obligă agenţii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile, în condiţiile stabilite de lege.

Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii, informează  Instituția Prefectului Județului Hunedoara.

 

 

Cosmina Prața

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ISJ Hunedoara: astăzi, profesorii din învățământul preuniversitar vor protesta din nou

Astăzi, începând cu ora 14:00, 150 de membri ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar  vor picheta sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara. Aceștia  se vor deplasa în marș de protest spre Prefectura Hunedoara, unde vor  picheta sediul Instituției Prefectului Județul Hunedoara.                   Cerem de urgență Guvernului României să găsească soluții la următoarele: a) rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, […]

todaymartie 29, 2023 23

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%