Actualitate

Premieră naţională la Costeşti. Analize gratuite, educaţie şi cultură printr-un proiect inedit de voluntariat

todayaugust 18, 2021 586 2

Background
share close

Dorel Săndesc nu a uitat de „acasă”

Fiu al satului Orăştioara de Sus, prof. dr. Dorel Săndesc (foto) se întoarce acasă de câte ori are ocazia. De această dată revine cu un proiect inedit de voluntariat care bifează chiar o premieră naţională. Principalii beneficiari vor fi consătenii acestuia, locuitori ai comunei Orăştioara de Sus, dar nu numai, pentru că această acţiune nu condiţionează participarea în funcţie de domiciliu.

O parte medicală-educaţională şi una culturală

În continuarea acțiunilor de tip Caravana medicală, destinate evaluării stării de sănătate și vaccinării populației, care s-au desfășurat în Județul Hunedoara, organizate de Asociația pentru ATI ,, Aurel Mogoșeanu’’, în colaborare cu UMF ,,Victor Babeș ’’ Timișoara, Dorel Săndesc revine cu un concept în premieră națională, la Costești, Comuna Orăștioara de Sus, sâmbătă 21 august, respectiv un nou Proiect de voluntariat complex, ce implică o parte medicală-educațională și una culturală.

Proiectul va include următoarele acțiuni:

1. Evaluarea stării de sănătate a populației din Munții Orăștiei: specialiști din Centrul universitar Timișoara, în colaborare cu medici de la Spitalul Municipal Orăștie, care vor asigura consulturi, analize de laborator, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități:

– analize de laborator – care vor fi efectuate gratuit de către Laboratoarele BIOCLINICA.

– medicină internă/gastro-enterologie (inclusiv ecografie și fibroscan)

– cardiologie-inclusiv EKG și ecografie

– pneumologie/boli respiratorii-inclusiv spirometrie

– neurologie

– O.R.L.

– oftalmologie-consult de specialitate și măsurători optice, asigurându-se inclusiv ochelari pentru persoane în vârstă, de către compania S.C. ESSILOR Romania

– ginecologie (consult, ecografie și examen citologic pentru depistarea leziunilor de col uterin)

– screening pentru boli ale glandei  tiroidiene, prin ecografie specializată.

2. Punct de vaccinare, în care se va asigura, pentru cei care doresc, vaccinarea cu vaccin Pfizer sau Johnson&Johnson. Vaccinarea se va desfășura în Caravana Vaccinării, special amenajată și acreditată.

3. Mini-cursuri de educație sanitară a populației (acordarea primului ajutor, tehnici de auto-controlare de către femei a sânilor pentru depistarea precoce a unor leziuni, etc.).

Proiecţii de film în aer liber

4. Caravana cinematografică ,,ROD-Zilele recoltei cinematografice’’ este un Proiect al Asociației DocuMentor, prin care se vor difuza, pe instalații moderne (ecran mare digital, instalație de sunet) o serie de filme documentare și artistice.

Activitățile medicale se vor desfășura în locația Taberei școlare de la Costești, unde s-au organizat și edițiile anterioare ale Caravanelor, iar proiecția de filme se va face în aer liber, în zona scenei din proximitatea râului Costești, cu respectarea reglementărilor în vigoare pentru prevenirea transmisiei infecției Covid-19.

INFORMAȚII IMPORTANTE:

– Activitățile medicale se vor desfășura între orele 8:30-16:30;

– Persoanele care doresc să facă analize de laborator trebuie să se prezinte la Tabara Costești în intervalul orar 8:15 – 9:15 pentru recoltare, fără să mănânce înainte;

– Persoanele care vin la consultații sau/și vaccinare trebuie să aducă un act de identitate (buletin, carte de identitate) și documentele medicale pe care le are de la consulturi sau internări anterioare;

– Consulturile medicale nu sunt condiționate de vaccinare;

– Caravana cinematografică va începe difuzarea de filme începând cu ora 20:30.

Primăria Orăştioara de Sus oferă sprijin în organizare

Autorităţile locale au primit cu o deosebită deschidere această propunere, drept pentru care pun la dispoziţia voluntarilor toate cele necesare pentru ca activităţile acestora să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii.

„Ţin să mulţumesc domnului prof. dr. Dorel Săndesc, întregii echipe medicale de la Spitalul Judeţean din Timişoara, cât şi medicilor de la Spitalul Municipal Orăştie, care vor fi prezenţi, mulţumesc tuturor colaborarorilor. Să auzim numai de bine, cât mai multe acţiuni de acest fel şi cât mai puţini oameni bolnavi, mi-aş dori eu” a spus Vasile Inăşescu, primarul comunei Orăştioara de Sus, pentru ştirile Radio Color (declaraţia integrală mai jos)

  • cover play_arrow

    Premieră naţională la Costeşti. Analize gratuite, educaţie şi cultură printr-un proiect inedit de voluntariat radio color

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Apelul echipei de voluntari pentru ajutorarea unei familii cu opt copii din Orăştie

CULTURĂ PENTRU UMANITATE! Voluntarii Campaniei Umanitare „Ajută satul” vă invită să vă alăturați efortului de a sprijini o familie din Orăştie a cărei casă a fost mistuită de flăcări la începutul verii. Familia Muntean are opt copii şi viaţa părinţilor este în fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. „Era ziua de 9 iunie, am plecat la serviciu, dar pe la ora 13, a primit un coleg un telefon. Mi-a […]

todayaugust 10, 2021 1134 3 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%