Actualitate

Preotul Doru Pușcașu, Cetățean de Onoare post mortem al Orașului Geoagiu. Proiect inițiat și susținut de consilierul Ovidiu Vlad

todaynoiembrie 28, 2023 455 5

Background
share close

Preotul paroh Doru Pușcașu, omul care ”a făcut cărare de la oameni până la Dumnezeu” a fost desemnat, post mortem, Cetățean de onoare al Orașului Geoagiu, grație unui proiect inițiat și susținut de consilierul local PNL Ovidiu Vlad.

Regretatul părinte, care a știut să aducă aproape de oameni credința și ale cărui cuvinte au fost balsam pentru sufletele enoriașilor, s-a stins din viață în acest an, dar amintirea lui nu va pieri niciodată, fiind considerat pe bună dreptate o personalitate marcantă a vieții spirituale din această comunitate.

Diploma de Cetățean de onoare va fi decernată, în cadru festiv, familiei preotului Doru Pușcașu, în cadrul ceremoniei oficiale organizate în orașul Geoagiu cu prilejul Zilei Naționale a României.

Doru Pușcașu este cel care a îndeplinit visul localnicilor din Parohia Geoagiu-Suseni încă din perioada interbelică, acela de a avea o biserică nouă și încăpătoare, în care toată lumea să se poată reculege. Iar acest lucru s-a împlinit, cu multă stăruință din partea celui considerat, mai presus de toate, un om cu mare har.

Cu voia lui Dumnezeu au trecut nouă ani de la Târnosirea bisericii cu hramurile “Buna Vestire” și “Cuvioasa Parascheva”, “CATEDRALA” din Parohia Geoagiu-Suseni. Construcția și, ulterior, punerea acestei catedrale la dispoziția enoriașilor, nu era posibilă fără preotul Doru Pușcașu. Am propus ca preotul Doru Pușcașu sa fie numit CETĂȚEAN DE ONOARE al Orașului Geoagiu. A fost un om bun, care a făcut o cărare de la oameni până la Dumnezeu. Cuvintele lui erau candele aprinse pentru cei care l-au cunoscut. Astfel de oameni, binecuvântați și luminați de Dumnezeu, merita sa fie amintiți în istoria acestei comunități, de-a lungul vremurilor”, a precizat Ovidiu Vlad (PNL), inițiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local, care a fost aprobat în ședința legislativului local.

Preotul Doru Pușcașu s-a născut pe data de 26 ianuarie 1942 în satul Gelmar, comuna Geoagiu A făcut școala primara la Geoagiu (1948-1955), iar după absolvire a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș și Institutul Teologic din Sibiu, între anii 1955-1964. În anul 1965 s-a căsătorit cu Stoica Elena, iar la data de 1 ianuarie 1966 este hirotonisit preot în parohia Renghet. Din februarie 1973, vrednicul preot a păstorit obștea credincioșilor din Geoagiu-Suseni. A trecut la veșnicie anul acesta, la data de 1 februarie 2023, la vârsta de 81 ani.

În toți acești ani a desfășurat o bogată activitate la conducerea acestei parohii, dând dovadă de ințelepciune, dăruire și un bun spirit gospodăresc. Pentru râvna arătată în păstorirea turmei lui Hristos, i-au fost acordate doua distincții bisericești: iconom stavrofor (în anul 1982) și Crucea Șaguniană (în 2014 – cea mai înaltă distincţie din Mitropolia Ardealului, pentru osteneala depusă la construirea bisericii.). De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și-a exprimat aprecierea față de părintele paroh Doru Pușcașu. Cei 57 de ani de activitate pastorală reprezintă de fapt o viață de om, trăită la intensitate maximă, cu multa emoție și empatie față de credincioșii parohiei”, a subliniat Ovidiu Vlad.

Carmen COSMAN – PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Politică

Proiect de lege: Compensații bănești pentru biletele de tren neutilizate.

Un proiect de lege susținut de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara prevede ca pensionarii să poată beneficia de compensații bănești pentru călătoriile cu trenul sau cu mijloacele auto neutilizate. Inițiativa legislativă, care aparține mai multor parlamentari ai Partidului Național Liberal, se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului și vizează completarea art.1 din Legea nr.147 din 26 iulie 2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern. ”Proiectul […]

todaynoiembrie 28, 2023 42

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%