Politică

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor

todayseptembrie 29, 2023 25

Background
share close

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la Dublin, că.

 

„Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor”, a spus Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. El a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune.

De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul Conferinţei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

„Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile”, a spus el.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Ziua Recoltei 2023 – muzică, bucate tradiționale și multă voie bună!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, în Piața Cetății din Deva, la Zilele Recoltei 2023. Comercianți și producători tradiționali vor fi gata să vă încânte cu legume și fructe de sezon, conserve și dulcețuri, produse apicole și lactate, must și vinuri românești, ceaiuri, flori, suvenire, ceramică și alte produse de artizanat. Nu lipsesc bucatele tradiționale și dulciurile. Târgul este […]

todayseptembrie 29, 2023 184

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%