Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă a fost prezent la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal, organizat azi, în comuna Pui, județul Hunedoara.
În discursul său a îndemnat la chibzuință și corectitudine în comunicarea cu oamenii, în fața recesiunii care se anunță. A punctat importanța cunoașterii problemelor comunității, a însușirii calității de lider și necesitatea transmiterii propriei viziuni în ceea ce privește obiectivele de atins pentru dezvoltarea comunității.
Europarlamentarul , Gheorghe Falcă, fost primar al municipiului Arad a mai menționat că „rezultatul muncii noastre este dat de satisfacția cetățenilor”, care trebuie să constituie scopul unui om politic cu viziune.
La finalul întrunirii, europarlamentarul Gheorghe Falcă, născut la Brad, în județul Hunedoara, a răspuns la trei întrebări pentru Radio Color.
Cosmina Prața: – Cu ce gânduri ați venit astăzi, la Pui, în județul Hunedoara, în întâmpinarea aleșilor locali ai Partidului Național Liberal din județul Hunedoara?
Gheorghe Falcă: – În primul rând, sunt un om născut la Brad, în județul Hunedoara. Sunt un om care a activat 19 ani în administrația locală și am venit alături de colegii mei, la această manifestare, în primul rând să dăm un imbold și o direcție nouă pentru ca administrația locală să fie cât mai aproape de cetățeni. Să pună în practică cât mai multe investiții, mai ales că au la dispoziție, pe lângă fonduri europene, Programul Național de Dezvoltare Locală, și suntem fericiți să spunem că în regiunea noastră, s-au aprobat 1,1 miliarde de euro la dispoziția colegilor din administrația locală ca să aducă cât mai mult bine cetățenilor.
C.P.: – Cum se vede județul Hunedoara, de la nivelul conducerii centrale a Partidului Național Liberal și de la nivelul Parlamentului European, ca europarlamentar?
Gh.F.: – Ar fi bine să vorbim de județul Hunedoara, fără să punem partidele în discuție. Este un județ care a avut o economie puternică, dar nerestructurată la timp a făcut ca, statistic vorbind, județul Hunedoara să nu fie în primele 10-15 județe, din punct de vedere economic. De aceea aici încap foarte multe investiții atât publice cât și private. Trebuie să gândim strategic ce se întâmplă în zona Văii Jiului, pentru că au foarte mari oportunități, au la dispoziție bani europeni foarte mulți. La fel putem spune de zona Hunedoara– Deva, cu mari oportunități de dezvoltare. De aceea județul Hunedoara este într-un avânt, o schimbare de paradigmă la ceea ce înseamnă Mintia. Dacă până acum nu existau soluții, prin privatizarea Combinatului de la Mintia și o investiție de peste un miliard de euro, putem spune că asigură nu doar energia necesară acestei părți de vest a României, ci și o capacitate energetică pentru România destul de mare.
C.P.: – În ce privește aderarea României la spațiul Schengen, care este mesajul dumneavoastră cu care credeți că ați putea convinge Bruxelles-ul să primim acest drept, ținând cont că România este un stat profund european?
GH.F.: – Noi, europarlamentarii, spunem că am convins deja Parlamentul European, care săptămâna viitoare, la Strasbourg, va vota o rezoluție de sprijin a României și a Bulgariei, pentru integrarea în Schengen. Noi știm că din punct de vedere tehnic, din 2011, îndeplinim condițiile. Mai mult de atât, o comisie tehnică a venit în România, săptămâna trecută, a evaluat evoluția pe care România a făcut-o în a apărarea spațiului frontalier, exact în principiile Schengen, am primit aprecieri. Evident rămâne doar interpretarea politică, pentru că trebuie să existe un vot politic la Consiliul JAI (nota redacției: Consiliul Justiție și Afaceri Interne ) din 8 decembrie, un consiliu unde sperăm să primim votul tuturor țărilor pentru că avem un mesaj de la președintele Franței, Emmanuel Macron, de susținere, de la cancelarul Germaniei Olaf Scholz, de susținere. Trebuie doar să obținem sprijinul Olandei. Ați văzut că și premierul Mark Rutte, în vizita pe care a făcut-o în România, a spus că el nu se opune aderării României, doar că România trebuie să mai îndeplinească două lucruri. Aștepta raportul tehnic care a ieșit bine, și avem de realizat legile justiției care sunt în acest moment, în Parlamentul României. Ele vor fi finalizate în două săptămâni. Deci avem timpul exact oportun să prezentăm și acest lucru ca să avem un raport al mecanismului de control și verificare bun . Astfel cu acest raport de control și verificare bun, Olanda să poată să dea un vot favorabil.
Cosmina Prața
Comentarii (0)