Actualitate

Prima ediție a Festivalului Concurs „Buna mea m-o învățat” – dovada că lada de zestre este plină de comori

todayianuarie 21, 2023 889 2

Background
share close

Azi, Sala Astra a municipiului Orăștie a fost neîncăpătoare: folclorul și tradiția și-au dat mâna într-un festival concurs județean dedicat tinerelor talente hunedorene. Idee născută dintr-un cântec, „BUNA MEA M-O ÎNVĂȚAT ” ne-a arătat că lada de zestre ascunde mici talente care cu curaj au pășit, unii pentru prima dată pe o scenă.

Au rostit poezii în grai, și-au prezentat costumul popular, au doinit și au cântat cum au putut mai bine, într-un mod fermecător.

Seara a fost o inițiativă a Lorenei Pascu, proiect susținut de Primăria și Consiliului Local al municipiului Orăștie, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Ministerul Educației.

Această ediție a fost prezentată de către binecunoscuta artistă bănățeană și prezentatoare de televiziune,  Felicia Stoian. Aflată la Orăștie pentru prima dată în calitate de prezentatoare, ne-a mărturisit că:

Este o binecuvântare pentru mine ca și prezentator, să fiu în mijlocul ardelenilor și alături de copii foarte talentați care au participat la prima ediție a festivalului BUNA MEA M-O ÎNVĂȚAT. O cunosc pe Lorena, încă de la începuturile ei ca interpret de aceea am și răspuns din prima „DA” cu inima deschisă.  Mărturisesc că am și găsit câțiva prunci foarte talentați pe care mi-i doresc în emisiunile de folclor și tradiție de la TVR Timișoara.”

Câștigătorii acestei ediții au fost următorii:

Premiul Primăriei Orăștie: Andrei Lădaru

Premiul de popularitate: Daria Diniș

Categoria I (6-8 ani)

Premiul II: Andra Gabor

Premiul I: David Inel

 

Categoria a II-a ( 9-11 ani)

Mențiune: Maria Isabel Ionescu Gruia

Premiul III: Bianca Filimon

Premiul III: Andrei Lădaru

Premiul II: Daria Diniță

Premiul I: Daiana Pârvuță

 

Categoria a III-a (12-18ani)

Premiul III: Rareș  Chiorean

Premiul II: Arina Ioana Anca

Premiul I: Alexandra Toncea

Trofeul Festivalului: Andra Mocan

 

Seara a fost încununată  cu un recital susținut de Ovidiu Olari, Mihai Petreuș, Cristian Fodor, Ionuț Gheorghiulescu, Andreea Magdaș și Lorena Pascu. De asemenea vor aduce bucuria cântecului și jocului bătrânesc, Ansamblul Folcloric „Șoimușana” și Grupul Folcloric „Lele de la Orăștie”.

 

 

 

Cosmina Prața

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Aproximativ 100 de persoane și-au continuat călătoria cu microbuzul după ce mai mulți copaci au căzut pe linia ferată

În această noapte, în jurul orei 23.45, pompierii au fost solicitati pentru a interveni în zona haltei Crivadia. Acolo, un tren de călători care circula pe relația Arad - București a fost oprit în linie curentă, din cauza mai multor arbori căzuți pe calea ferată și peste firele de înaltă tensiune. Pentru intervenție au fost folosite forțele pompierilor Gărzii de Intervenție Baru. "De urgență, la locul solicitării s-au deplasat pompierii […]

todayianuarie 21, 2023 78

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%