Actualitate

Prima zi de şcoală la Orăştie. Emoţii, zâmbete, flori (FOTO)

todayseptembrie 13, 2021 1344 4 5

Background
share close

Şcoala a înviat oraşul

Şcolile din Orăştie au marcat astăzi debutul noului an şcolar prin tradiţionalul careu festiv.

Evenimentul s-a desfăşurat aproximativ la aceaşi oră, la toate cele 4 şcoli din localitate, ceea ce a făcut ca străzile oraşului să prindă viaţă încă de la primele ore. Florăriile au fost luate cu asalt şi de această dată, de părinţii care au vrut să pună în mâna micuţilor lor un semn de preţuire pentru profesori în acest început de drum.

Orăştia a devenit brusc un oraş neîcăpător, cu alei aglomerate, chiar şi traficul rutier dovedindu-se a fi unul greu şi plin de provocări, având în vedere faptul că multe străzi din zona şcolilor sunt închise din cauza lucrărilor.

Sute de copii, frumos gătiţi, alături de părinţii lor au pornit spre şcoală cu speranţă şi încredere pentru  noul început.

Şi adolescenţii au bifat prezenţa la careul festiv, după care provocarea zilei a fost de a mai găsi un loc liber pe terasele din Orăştie, lucru ce părea aproape imposibil în prima parte a zilei.

Pandemia poate aduce încă mult neprevăzut

În această nuanţă a început anul şcolar 2021-2022 la Orăştie, însă este previzibil că va fi unul la fel de greu ca precedentul, plin de provocări şi neprevăzut, iar aşteptările tuturor sunt mari, atât ale părinţilor, cât şi ale profesorilor.

Elevii, care astăzi si-au ascuns zâmbetele după măştile de protecţie, vor duce în continuare greul acestor vremuri, pentru că, s-ar putea ca revederea la şcoală să nu dureze mult. Chiar dacă deocamdată situaţia pare a fi în control, este cât se poate de clar că şi anul acesta şcolar va sta sub semnul pandemiei şi al responsabilităţii

Careul Festiv la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu

Careul Festiv la Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus

Careul Festiv la Şcoala Generală Dominic Stanca

Careul Festiv la Şcoala Gimnazială Dr. Aurel Vlad

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Meciuri de liga a III-a pe stadionul din Orăştie. CSM Deva va juca pe DACIA

Două echipe, acelaşi stadion Chiar dacă echipa locală CSM Dacia Orăştie 2010 evoluează în liga a IV-a, orăştienii vor putea vedea meciuri de liga a III-a la ei acasă. Asta pentru că echipa Clubului Sportiv Municipal Deva va juca în liga a III-a pe stadionul Dacia din Orăştie. Consilierii locali orăştieni au analizat la ultima şedinţă o solicitare a CSM Deva prin care aceştia au cerut aprobarea utilizării  stadionului  “Dacia” […]

todayseptembrie 2, 2021 1044 3 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%