Actualitate

Primarul din Helmstedt a vizitat Liceul „Aurel Vlaicu” din Orăștie

todayoctombrie 21, 2023 68

Background
share close

Delegația germană a vizitat Orăștia, în baza înfrățirii  dintre orașul Helmstedt si municipiul Orastie, realizată în 24.06.2002, prin semnarea documentului care a parafat această colaborare. Aceasta înfratire are la baza parteneriatul dintre Biserica Evanghelica C.A. Emmerstedt si cea din Orastie.

Primarul Wittich Schobert, în vizită în Liceul Teoretic Aurel Vlaicu, a fost interesat de particularitățile învățămîntului hunedorean, de istoria liceului de peste 100 de ani și de rezultatele liceului.
Elevii din clasa a XI-a A au impărtășit vizitatorilor din Germania detalii despre viața lor în școală, în afara ei și despre pasiunile lor.
Primarul Wittich Schobert a dezvăluit modul în care funcționează școala în Germania, cum se susțin examenele și despre proiectele pe care le-a dezvoltat în trecut, când era elev. A descris orașul Helmstedt și școlile din orașul german. Problemele adolescenților din Germania sunt asemănătoare cu cele  cu care se confruntă elevii din România. Primarul din Helmstedt  consideră că nu doar orașele trebuie să se înfrățească,  e benefic și ca școlile să o facă.
Sursă fotografii: pagina liceului

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Laurențiu Paicu – Cel Mai Bun Designer de Interior al Anului 2023

Orăștianul Laurențiu Paicu confirmă și anul acesta. În cadrul Galei Excelenței pentru Inovație, Calitate, Profesionalism, Talent și Unicitate în Design de interior, arhitectul  Laurențiu Paicu a primit Marele Trofeu. Munca sa dedicată și talentul sunt astfel răsplătite, și motivul e lesne de înțeles într-o lume competitivă, fiind suficient să răsfoiești portofoliul său impresionant. „Doresc să mulțumesc organizatorilor acestei gale și în special Adelei Diaconu, părinților care mi-au fost mereu alături […]

todayoctombrie 20, 2023 525

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%