Actualitate

Produse chimice expirate la o societate din Orăștie

todaymartie 21, 2023 687

Background
share close

Într-o acțiune de control , politiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au deschis dosar de cercetare penală unei societăți comerciale din Orăștie după ce au găsit produse de protecția plantelor și îngrășăminte chimice cu termen de valabilitate expirat.

 

 

La data de 20 martie 2023, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat un control pe linia verificării respectării legislației în domeniul operațiunilor cu produse de protecția plantelor și îngrășăminte chimice, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din zona Orăştie.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că în interiorul spațiului de depozitare și păstrare a produselor de protecția plantelor și îngrășămintelor chimice din incinta punctului de lucru verificat erau deținute în vederea folosirii în activitatea de stropire a plantațiilor de afini 53 de litri de produse pentru protecția plantelor.

Poliţiştii au stabilit că respectivele produse, fungicid și insecticid, aveau termenul de valabilitate expirat  şi au devenit deșeuri periculoase, față de care reprezentantul legal al societății nu a luat măsura legală de predare către un operator economic autorizat în regimul deșeurilor periculoase, conform legislaţiei în vigoare.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, iar cantitatea expirată de produse de protecția plantelor identificată a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

Sursă: Comunicat IPJ Hunedoara

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Mai mulți șoferi au pus în pericol circulația rutieră

Beți, drogați sau fără permis , așa s-au prezentat la volan unii șoferi din județul Hunedoara, la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii hunedoreni au fost la datorie, iar pentru cei surprinși în afara legii s-au deschis dosare penale. Într-un comunicat, IPJ Hunedoara au descris următoarele situații:         Au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice:   La data 20 martie 2023, în jurul orei 04:30, poliţiştii au […]

todaymartie 20, 2023 48

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%