Actualitate

Profesor cercetat pentru corupere de minori. I-a trimis imagini obscene unei eleve!

todayoctombrie 1, 2022 35

Background
share close

Un profesor care predă la Colegiile ”Traian Lalescu” și Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara este cercetat de polițiști după ce s-a filmat în ipostaze obscene și i-a trimis imaginile unei eleve, minore la acea dată.

Polițiștii s-au autosesizat, după ce imaginile au început să circule pe Internet.

”La data de 30 septembrie 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara s-au sesizat din oficiu, cu privire la apariția în mediul online, a unor imagini obscene trimise de către un bărbat în luna mai a acestui an, unei minore. Cercetările efectuate de către polițiștii sunt în curs de desfășurare pentru lămurirea întregii stări de fapt. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Pe de altă parte prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, cere implicarea de urgență a Ministerului Educației.

În urma discuțiilor avute cu puțin timp în urmă cu factorii decizionali din Ministerul Educației, prefectului Călin Petru Marian i s-a transmis asigurarea că, în cel mai scurt timp, vor fi făcute toate demersurile pentru a fi luate, în cel mai scurt timp, măsurile care se impun în acest caz.

Este inadmisibil ca despre comportamentul incriminatoriu al unui cadru didactic, Instituția Prefectului, pe care o conduc în calitate de reprezentant al guvernului în județul Hunedoara, să aflu informații din mass media, în condițiile în care Inspectoratul Școlar Județean avea cunoștință despre acest caz, cu o zi înainte de a fi făcut public. De asemenea, lipsa de reacție a conducerii I.Ș.J. este evidentă, fiind constituită comisia de anchetă la mai mult de 24 de ore de la aflarea detaliilor despre această stare de fapt. Datoria factorilor responsabili din coordonarea învățământului liceal din județul nostru este de a informa imediat instituțiile statului despre orice încălcare a legii și a normelor de comportament ale celor angajați să predea elevilor, dar și de a verifica profilul psihologic și moral al cadrelor didactice.

Solicit organelor de anchetă de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean ca Instituția Prefectului să fie informată despre derularea anchetei, iar conducerii Inspectoratului Școlar Județean îi cer public să vină cu lămuriri în ceea ce privește slaba viteză de reacție, precum și prezentarea în cel mai scurt timp a concluziilor anchetei în acest caz. De asemenea, atât Ministerului Educației, cât și Inspectoratului Școlar Județean și Inspectoratului de Poliție Județean, le solicit să ia toate măsurile necesare ca acest fenomen să nu se mai repete și să tragă la răspundere toate persoanele care nu au reacționat la timp pentru a eradica acest tip de comportament”, a transmis prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Măsura compensării prețului carburanților, prelungită de Guvern

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a decis prelungirea, cu încă trei luni, a măsurii compensării prețului carburanților. În ședința de Guvern a fost adoptat un act normativ care prevede aplicarea compensării până la finele anului. ”Măsura pe care am luat-o în urmă cu trei luni și-a dovedit utilitatea. A avut un efect imediat asupra prețurilor din toată țara, carburanții s-au ieftinit, iar acum vedem o temperare a prețurilor. Măsura a […]

todayseptembrie 30, 2022 10

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%