Actualitate

Programul împărţirii Paştilor la bisericile din Orăştie

todayaprilie 21, 2022 1601 2

Background
share close

Ziua Învierii Domnului, cunoscută şi sub numele de Paşti începe, din punct de vedere liturgic, în noaptea dinainte, la miezul nopţii, când se spune ca mormântul s-a deschis şi a înviat Hristos. Credincioşii după ce participă la Slujba Învierii, pleacă de la biserică spre case cu lumină şi Sfintele Paşti.

Radio Color a întrebat reprezentanţii bisericilor din Orăştie care va fi programul de împărţire a Paştilor.

La biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orăştie, Paştile vor fi distribuite credincioşilor în caserole, în jurul orei 01:30 după Slujba Învierii, în curtea bisericii, în locurile special amenajate.

La biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Paştile le vor fi distribuite credincioşilor în caserole, la sfârşitul slujbei de Înviere, în jurul orei 03:00. Preotul paroh al bisericii, Petru Voichescu a spus că Paştile se vor ridica din biserică.

Orăştienii care participă la Slujba Învierii la Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil” pot lua Paştile, din cele două căbănuţe amplasate în stânga şi dreapta  bisericii, după momentul  înconjurării Catedralei.

Catedrala se înconjoară chiar dacă se lucrează în jur

Cu toate că se lucrează în zona centrală,  constructorul va crea condiţiile necesare pentru a asigura accesul pietonal pentru ca biserica să poată fi înconjurată.

Despre subiect a vorbit pentru ştirile Radio Color preotul paroh Alexandru Oltean (audio)

  • cover play_arrow

    Programul împărţirii Paştilor la bisericile din Orăştie radio color

Reprezentanţii Catedralei anunţă că în Joia Mare se săvârşeşte Denia celor 12 Evanghelii iar în Vinerea Mare,  seara, se săvârşeşte Denia cu Prohodul Domnului, la finalul procesiunii înconjurându-se biserica de trei ori.

Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Şefa AJOFM Hunedoara: „La Orăştie nu există problema locurilor de muncă, ci a forţei de muncă”

Bursa Locurilor de Muncă a fost organizată la Orăştie Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara a decis să organizeze un nou “bazar” de job-uri, ca urmare a cererii angajatorilor din județ iar de aceasta data oraşul ales pentru desfăşurarea evenimentului a fost Orăştie. Joi, 14 aprilie 2022, intre orele 10 si 13 la sala Astra din Orăştie, 32 de angajatori si-au expus oferta de muncă în faţa oamenilor prezenţi. […]

todayaprilie 14, 2022 1323 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%